Mum @ Control

p1120660

photo by Luiza Alecsandru

Noi am fost. Ne hotarasem cu prea multa vreme inainte ca vom mergem ca sa ne razgandim cand s-a razgandit toata lumea, adica atunci cand s-a aflat ca nu e numai 50 de lei intrarea, ci 65. Era mult si 50, dar era numai deranjant. 65 a trecut linia direct spre refuz. Ok, Mum sunt o trupa super tare care merita vazuta live. Dar nu e live, e special dj set. Special dj set? Meaning what? Poate nu e cea mai fericita alegere sa incepi prin a critica pretul unui eveniment. Si totusi, acum ceva vreme, cand toate petrecerile la Kristal costau cat Mum la Control in 2008, toata lumea injura organizatorii care credeau tiganeste ca trebuie sa platesti bani multi ca sa fie muzica buna si spera la acel moment frumos din viitor cand cluburi alternative vor chema nume cu adevarat interesante la preturi acceptabile, atat la intrare cat si la bere. O sa le aratam noi cocalarilor astora cum se face treaba civilizat. Si ce-am facut? Cand toate cluburile mainstream si-au redus preturile la intrare la jumatate, desi au investit semnificativ in cresterea calitatii cluburilor, alternativii fac petreceri cu preturi prohibitive, in cluburi lipsite de orice personalitate, unde se aude ca dracu.

Calcule proaste. Cand am ajuns la Control, pe la 11, era gol. In fata plin, atmosfera trista de club A. In spate, maxim 30 de oameni beau bere pe unde apucau. Rock dj facea ceva, il vedeam in proiectii, dar nu il auzeam, sunetul nu se aude decat pe “ring”, in rest e zgomot. Pana sa inceapa, in jur de 12, a mai aparut ceva lume, dar la apogeul ei, petrecerea nu a reusit sa depaseasca 200 de oameni.

p1120627

photo by Luiza Alecsandru

Cand au aparut pe scena cei 2 de la Mum, ne-am zis toti ca e de bine. Erau costumati cu pungi decupate in cap, cu mantii sclipicioase, un fel de Mungolian Jet Set din Islanda iar unul dintre ei avea si o chitara. Ok, so this is special indeed. Incep cu o piesa zona anilor ’20 si cu proiectii din filme alb-negru. Lumea zambeste in jur, hai ca o sa fie bine. Un bluzan, haha, se aude pentru prima oara “caterinca”. Proiectiile devin din ce in ce mai psihedelice, pastrand insa zona filme vechi, foarte vechi. Ma amuz ca, acum cateva zile am cautat pe net imagini cu Islanda la inceputul secolului ca sa vedem cum o ardeau pe atunci, deci sunt in film cu ei, mi-e bine. Niste obscuritati, cateva curiozitati, dupa care niste psihedelic, lumea zambeste in continuare, incearca sa danseze cate ceva, unora le iese, altora nu. Caterinca. Cineva zice ca mai bine mergem la Camil, la Frame, poate acolo face mai mult sens psihedelicul asta. La banii astia? Nu, stam aici pana la sfarsit, nu mi-as ierta sa inceapa sa faca sens si sa ratez asta. I-auzi folk, niste folk saltaret. Cica englezii asculta mult folk, au luat-o razna. Ma rog, caterinca. Care caterinca? Direct burlesc. Disco, yuppi, I feel love, c’mon, donna summer, e grea decizia, sa te bucuri, sa nu te bucuri? Hip hop, adica rap ce sa mai. Unii cedeaza, se duc sa bea bere in cealalta camera, e deja mai multa lume acolo. Sunt la moda anii ’90, trece si piesa asta, mai stam. Proiectiile se opresc, pe ecran scrie Anthology Of Surreal Cinema. Play again? si ramane asa.

3051108939_9df7cf2487

photo by skinny bunny

Tequillaaaa… stiti piesa aia, tequillaaaaa….? Nu stiu cum ii zice si imi e rusine sa o caut. Au bagat tequila, asta e foarte greu de acceptat. Adica caterinca, caterinca, dar nu e prea multa caterinca si numai caterinca? Suntem deja dezamagiti. Doar cativa entuziasti par a se distra undeva mai in fata, in rest, lumea discusta si pare destul de incurcata. S-a dus tequila, acum au inceput distorsurile post-justice. Not funny anymore. Tot setul asta merge in mijlocul unei petreceri tip mash-up, ceva adhd-ist cu minori colorati obraznic, dar special dj set by Mum? Ca a bagat un pic chitara pe deasupra cine stie carei prostii de piese? Si care a fost sensul, o scurta istorie a prostiilor din muzica ultimului secol? Fun? Poate, dar in alte conditii: la Reijkiavik, la after, in baruletul prietenului lor, cu Bjork beata si un “de-al lor” intrarea. iFrate! Cum ajungem la Frame?

Concluzia a dat-o plan B acru: When uncool just got uncool again.

Posted in cum a fost?, de-dans on November 26th, 2008 by de-dans | 14 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search