TOP2EVER by Jay Bliss

Laurent Garnier – X-Mix 2: Destination Planet Dream (1994) / download

Cred ca aceste CD-uri au ajuns pe la mine prin 99. De fapt, primul CD a fost x-mix-ul lui DJ Hell, pe care l-a adus mama lui Popoviciu “de dincolo”. Ulterior, tot de la Popoviciu au ajuns si fumusetile astea doua. Era perioada cu conexiuni dial-up la internet sau chiar inexistente si era aproape imposibil sa faci rost de muzica buna. Mix-ul lui Garnier era diferit fata de ce techno ascultam la acea vreme (eram mare fan Dave Clarke si 135 BPM mi se parea lent). Treceri lungi si frumoase duse pana in puctul in care piesele se contopeau. Fata de trecerile foarte scurte si 30 de placi puse intr-o ora era ceva diferit. Avea ritm si bpm de house, multe linii melodice erau de trance, totusi era techno … foarte hipnotic si futuristic. Daca vrei sa il asculti si derulezi prin mix, mai bine nu il mai asculti de loc. Acum cativa ani, odata cu cable internet si DSL am descoperit si versiunile video, care erau inca de pe atunci pe casete VHS. Cu toate ca acum par niste naivitati, animatiile sunt cu mult peste ce insemna la acea vreme visuals.

Kevin Saunderson – X-Mix 9: Transmission From Deep Space Radio (1997) / download

Saunderson ma cam dezamageste in ultima vreme. A fost de doua ori in Romania – prima data l-am ratat pentru ca am facut incalzirea pentru Derrick May la Martin, dar am inteles ca nu am pierdut nimic interesant. A doua oara, la Martin, cand am vazut omul care mi-a indreptat atentia catre Detroit techno, am ramas cu impresia ca facea un fel de “ok … hai sa o facem si pe asta”. Mixa in Ableton, 134 BPM, piese proaste, piese semi-decente, dezinteres total. Insa X-Mix-ul … e cu totul alta poveste. Au trecut mai bine de 10 ani de cand am am ascultat prima data mix-ul, si inca mai pun o gramada de piese de pe mix. Mare mi-a fost fericirea cand s-a facut re-press anul trecut la RenĂ© Et Gaston – Merluche Ideale si Jark Prongo – Spadet la a.r.t.less records. Numele mixului “Transmission from Deep Space Radio” vine de la emisiunea radio care a avut-o cu Juan Atkins si Derrick May in perioada 1993-1994. Pe tot parcursul mixului sunt folosite acapelele originale ale emisiunii.

Posted in top2ever on May 15th, 2009 by fresh good minimal | 1 Comments

One Response to ' TOP2EVER by Jay Bliss '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' TOP2EVER by Jay Bliss '.

  1. mrK said,

    on May 18th, 2009 at 03:52

    multumiri multe Iuli, de la un “copil” din Timisoara care nu putea/stia sa se bucure la vremea aia de aceste seturi minunate! :)

Leave a reply

Search