Buzz.RO! Rusty Nails -TRG’s Peaktime Remix


[BPitch Control] mai 2009 / Arenele Romane 27 iunie / Moderat Interview


Cum s-a facut conexiunea TRG – Moderat?

M-am cunoscut cu Gernot si Szary de la Modeselektor cand au venit la Bucuresti, la AVMotional. Nu am tinut foart bine legatura, dar am vazut ca, la un moment dat, imi puneau piesele in chart-uri si mixuri, si atunci ne-am imprietenit mai bine. De anul trecut vorbim destul de des pe mail, la telefon, despre piese care ne plac, despre turneele lor, despre gig-urile mele, despre festivalurile la care ne nimerim impreuna. Toti 3 sunt foarte prietenosi si n-ai zice ca in vara asta ei deschid din nou pentru Radiohead. Imi raspund la mailuri chiar daca sunt pe alt fus orar.

Cum ai ajuns sa le deschizi showurile?

Ne intelegem foarte bine, am fost la multe evenimente organizate de ei si urmeaza sa mai merg. Modeselektor organizeaza de cateva ori pe an un party monstru in Club WMF care se numeste Allianz si la care vin cateva mii de oameni. M-au adus prima data in ianuarie, voi mai merge in septembrie si probabil si la urmatorul. Le place zona asta de dubstep uptempo spre techno si vor sa aduca multi artisti care fac asta. Cand nu vorbim despre muzica, vorbim despre familiile lor, mi se pare foarte tare ca au avut timp de asta in conditiile in care nu stiu daca au mai mult de 5 zile libere pe an. Sau despre Berlin versus Bucuresti, cat de tare seamana si unde difera, sau despre mancarea romaneasca (nu ca ar fi multe de spus despre asta). Cand timpul le va permite, probabil ca vom face mai multe lucruri impreuna (despre muzica vorbesc).

l_e30e900bedc04e65a966cf5e3205be0d

Aveti planuri impreuna?

Inca nu, dar vom continua sa punem muzica impreuna de cat ori avem ocazia, si lasam ideile sa curga. Eu il astept pe Gernot sa sune si sa-mi spuna “Heeey I woke up with this idea”. Din punctul acela va iesi probabil ceva. Nu vreau sa spun mai multe pentru ca de la intentie pana la rezultat e o cale lunga.

Cum sunt warm-up-urile pentru Moderat, urmeaza soundul seturilor TRG sau se muleaza cumva pe showul celor trei?

Show-ul Moderat este la fel de energic si dance-able ca si cele Modeselektor, asa ca voi merge pe formula mea, interesting party music. Sound-ul meu se schimba destul de des si include dubstep, un fel de garage mai updatat, techno, house, tot ce mi se pare mai interesant la momentul dat.

Cum se pupa dubstepul cu melancolia ce vine dupa?

Mie Moderat nu mi se pare melancolic, ci epic, care e altceva. Ei spun o poveste, de rezistenta, ori asta e exact estetica dub-techno din care vine si dubstep-ul, daca vrem s-o luam academic :) Nu e ca si cand ar fi heavy-metal urmat de balade, undeva avem un curs comun.

La cat timp dupa ce v-ati cunoscut a venit propunerea pentru remix? Ai vrut sa faci din start un club destroyer?

Am pus muzica la un party organizat de Modeselektor la Berlin pe la inceputul anului si Gernot a venit cu ideea unui remix. A trecut ceva vreme, dupa care am primit un mail in care ma intrebau daca pot sa fac ceva pana a doua zi, si a iesit remixul asta. Nu stiu cat de club destroyer e, am vrut sa fac ceva cu multa energie pentru ca am simtit ca asta s-ar potrivi cel mai mult cu vocea lui Sascha, in alt context decat cel de pe album.

Cum se vede succesul la 5 ani dupa revelatia dubstepului?

Cred ca mai trebuie sa treaca ceva timp. Eu ma bucur deocamdata de diversitatea muzicala din aceste zile; si dubstep-ul, intr-o forma sau alta, contribuie la ea.

Posted in buzz.RO, interviu on June 10th, 2009 by fresh good minimal | 7 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search