DaRecordShop.ro

albume

Ionut Moraru, cel care face tracklistul de noapte de la Itsy Bitsy, a pus pe picioare impreuna cu prietenii sai Ruxandra Hoza si Gabriel Popescu, un magazin online de muzica, arta vizuala si handmade.

De ce a aparut the Darecordshop.ro?

Mediul online este destul de bogat in ceea ce priveste partea de promovare a artistilor. Putine sunt insa siteurile romanesti de pe care le poti cumpara creatiile. Iar daca ne referim la unele albume, chiar imposibil. La noi insa, le gasesti pe toate in acelasi loc.

Cate titluri aveti? Cu cate planuiti sa va mariti catalogul lunar?

Avem 95 de produse pe site, iar pe majoritatea nu prea le gasesti in alte magazine. Sunt impartite in muzica, arta vizuala (32) si handmade. Cativa dintre artistii cu care demaram sunt Bjork, Sigur Ros, Burial, Adam Freeland, The Album Leaf, Erykah Badu, Klute, Parov Stelar, Little Dragon, The Field. Muzica este selectata dupa gusturile proprii. Singurul criteriu pe care-l respectam este acela de a avea muzica din cat mai multe genuri preferate noua, din care sa alegem cele mai bune albume.

artavizuala

Devla Accessories, Nap Blanket, Clepsidra cu Daruri, Zoolonatic si Buy Hand sunt cei care au facut cu mainile lor obiectele de la sectiunea “Da Shop”.
Sectiunea “Umbrela, dedicata promovarii artistilor vizuali cuprinde pe Florin Pantilimon, Ghica Popa, Matei Branea, Daniel Padure, Alex Conu, Hideyuki Katsumata, Nick Gentry si Matt Lyon, cu lucrari de fotografie, desen si pictura.
Descoperim pe zi ce trece artisti din tara si din strainatate, care ne plac si care au ceva de spus prin creatiile lor, iar catalogul lunar se va mari cu siguranta, lunar, in functie de cum sunt primite de catre public titlurile pe care le avem acum. Planuim sa aducem si placi. Acesta este doar inceputul.

Cui va adresati?

Ne adresam oamenilor care investesc in sufletul lor. Publicul nostru asculta muzica electronica, indie, trip-hop, chiar si reggae, apreciaza arta si incurajeaza artistul. In acelasi timp, ne adresam si creatorilor care pot privi Da Record Shop ca un loc al afirmarii.

Ce sanse sunt pentru un astfel de magazin sa se dezvolte?

Atata timp cat muzica va exista si pe cd, vor exista cu siguranta si cumparatori. Credem ca cd-urile nu au murit, ci doar au fost date uitarii, iar utilitatea lor este egala cu cea a muzicii in format digital. Noi vedem placerea de a cumpara un cd la fel de mare ca cea de a-l asculta. In ceea ce priveste partile de handmade si arta vizuala, sansele sunt de partea noastra. Creatiile oamenilor exceptionali cu care colaboram reprezinta o parte din valorile contemporane care vor rezista in timp. Incarcatura lor emotionala se transpune intr-un puternic mesaj de natura sociala si reprezinta, in mare parte, motorul Da Record Shop.

De ce sa cumpar de la voi si nu de pe siteurile straine?

Pentru ca produsul comandat poate fi livrat chiar si in ziua in care ne contactezi, de catre noi, cu plata ramburs, adica fara intampinarea unor greutatati legate de livrare, timp sau plata. Dupa plasarea comenzii pe site, te sunam, stabilim o intalnire si e atat de simplu. Asta in Bucuresti. Pentru expeditiile in tara folosim serviciile postale.

Titluri Electronica

The Field – From here we go sublime
Jon Hopkins – Insides
M83 – Saturdays Youth
Moderat – Moderat
Murcof – Martes
Royksopp – Senior
Royksopp – Junior
Telefon Tel Aviv – Immolate yourself
Telepopmusik – Angel milk
The Knife – Tomorrow in a year
Tim Hecker – An imaginary country
Trentemoller – The last resort
Adam Freeland – Cope

Posted in dezbateri on October 26th, 2010 by fresh good minimal | 7 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search