Interviu: Bogdan Marcu

BOGDAN MARCU live @ LOCAL showcase / VICE launch, EMBRYO, vineri, 19.11.2010

De ce iti place atat de mult samplingul, mash-up-ul?

Pai totul incepe cu ascultatul la altii dupa care urmeaza: “As vrea sa aud asta si la o anume piesa combinata cu alta, ca sigur ar merge sau ar suna intr-un anume fel” , depinde de tripul in care esti in momentul respectiv, nu iti mai trebuie decat un soft sau doua care sa te duc acolo si deja esti prins intr-o chestie de cateva ore bune de amestecuri, si taieturi, si potriveli pe ritm, pana cand obosesti sau ti se inchid ochii. Ala e momentul in care iti dai seama ca trebuie sa exporti si sa il lasi deoparte, sa isi lase aromele pentru o alta degustare. Apoi te reintorci, te joci cu el inca de cateva ori, iar cand simti ca nu mai ai ce sa-i faci, il postezi pe soundcloud.

01 Bogdan Marcu – Fast connected memoriz by Local Records

Multi codamna asta, cum poti fi original sampland?

Originalitatea incepe atunci cand asculti o piesa si traiesti ceva, simti ceva acolo cu sigurantza diferit de ce a trait ala care a produs piesa. Cred ca partea cu originalitatea se intampla deja de aici sau din momentul cand o fredonezi pe strada si deja reinterpretezi fancy un cover. Cand lucrezi cu sample-ul treci cam prin acelasi proces, pentru ca tinzi sa duci piesa cuiva despre care nu stii mare lucru, in lumea ta.

Piesele tale nu urmaresc neaparat o linie melodica, cum le gandesti, ce urmaresti?

Depinde de multe. De obicei, la mine totul porneste de la o alaturare ironica, dar intervin multe pe parcurs, precum nostalgia, melancolia, dorinta de a distruge ceva frumos, o simpla cufureala te poate influentza, respectul dar mai ales lipsa lui totala etc.

Cum iti alegi sampelurile? Ce le faci?

Alesul apare cand sunt in transportul in comun, in vizita la prieteni care se delecteaza cu clipuri pe youtube, ascultand radioul sau frecand televizorul, uneori ascultand stiri, facebook, ce vine de la vecini prin pereti sau ce am inregistrat pe strada cu microfonul imprumutat de la un amic. Ce le fac nu iti poti imagina, caci nici io nu stiu exact ce le fac, dar ma opresc atunci cand suna satisfacator sau atunci cand nu e satisfacator si tre’ sa dau cateva undo-uri.

Ce-i raspunzi omului avizat care considera ca asta nu e muzica?

Cum zicea marele Marius Teicu: “Oare nu-i si muzica una dintre minuni care-aduce-npreajma sa numai oameni buni” sau nu, cum as adauga io.

Posted in interviu, Local Records on November 19th, 2010 by fresh good minimal | 3 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search