Hermannstadt Collective – Ephedrine EP

ephedrine_cover

Buzz-ul din aceasta saptamana vine tocmai de la Sibiu, de la Hermannstadt Collective , adica Jay Bliss, Mihai Popoviciu si ToyGun. Pe 11 august, cei trei vor scoate ultimul lor EP, la labelul englez Immigrant Digital, iar maine vor mixa in cinstea acestui fapt toti trei, in Chill Out Sibiu.

text by JayBliss

Fac muzica impreuna cu Mihai si Radu aka Toy Gun, de aproape un an jumatate. ToyGUN este mezinul, talentat si ca producator, si ca designer. El se ocupa de tot ce tine de artwork Hermannstadt Collective si Exposed Audio.De doua luni avem studio si am terminat deja 15 piese, majoritatea semnate.

Immigrant Digital apartine de Immigrant Records. Este labelul fondat de britanicul Robin Porter, prin 1999. Deja avem programate la ei doua vinyl-uri (primul in octombrie) si doua releas-uri digitale pentru Immigrant Records. Una dintre piese, Connected a fost inclusa si pe Circoloco 10 years anniversary CD, mixat de RPR.

Cand lucarm la o piesa, de cele mai multe ori pornim de la o idee si pe parcurs ajungem la altceva. Pur si simplu incercam sa facem muzica diversa. Si pentru ca avem fiecare background muzical diferit, acoperim o arie larga a stilurilor electronice. Lucram lejer. Facem cu schimbul la calculator, in timp ce ceilalti profita de canapeaua confortabila din studio (si dau indicatii). Toti venim cu idei si nu se prea intampla sa avem divergente.


Hermannstadt Collective – Ephedrine Mr. Statick remix

Mr. Statick este un grec, prieten cu Kreon si Lemos. Si el a semnat cu Immigrant Records. Ne-am cunoscut dupa ce am ascultat remixul :)


Hermannstadt Collective – Ephedrine

Piesa dinamica, influentata de techno-ul olandez. Buna de “aruncat” in main.


Hermannstadt Collective – Space Taxi

 Nu te duce in nici o calatorie interstelara.


Hermannstadt Collective – Tension

Percutii de Chicago, synth-uri de Detroit. Hermannstadt style.

Posted in buzz.RO on July 25th, 2008 by fresh good minimal | 5 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search