Fă-ți veacul la Energiea

Cine nu știe de Energiea pub & hub chiar ar trebui să treacă pe-acolo, pentru că e un loc tare și unic în București. Și ca istorie, și ca arhitectură, și în privința ca ce se-ntâmplă pe-acolo.

În primul rând e foarte mare și are multe zone diferite în care să te-așezi, mai exact îți alegi tipul de scaun în funcție de dispoziție. Designul poartă amprenta arhitectului Cristian Corvin care a mai făcut niște baruri unde ne pierdem nopțile, precum Atelier Mecanic și Papiota.

În al doilea rând, are istorie. Clădirea asta s-a constuit în 1913 și a găzduit de-a lungul timpului o  croitorie, o șoșonerie, o ceasornicărie, o băcănie, o cafenea, restaurantul Trocadero devenit ulterior Ciocârlia pe vremea comuniștilor, o cantină a Ministerului de Interne și de două ori o tipografie, dintre care una, ce să vezi, se numea „Stabiliment de Arte Grafice Energiea”, în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. De-asta scoate Energiea în prezent ziar super mișto, la dimensiunile gigantice de pe vremuri, cu știri urbane despre experimentaliști contemporani.

În al treilea rând, mâncarea e sănătoasă, iar muzica e bună, și nu e la CD, radio sau mp3, vine omul, bagă bine, disco, funk, electro, indie sau alternativ, you name it. Să te tot distrezi, să tot sară dopuri pentru că se bea Grolsch, proud sponsor of the experimentalists de vreo 400 de ani, la Energiea zilnic de la ora 3.

În al patrulea rând, e și hub, nu doar pub, pentru că unde-i berea asta olandeză este mereu și niște creație. Așa că toți publicitarii sunt invitați la etajul 1 să brainstormeze cu o rezervare în prealabil, alături de-un proiector, de table virtuale pe care să deseneze, de ipad-uri, microfoane, sisteme audio și imprimante xerox, ca să fie siguri că, la final, ceva, ceva, tot iese. Pentru nepublicitari, adică pentru noi toți ceilalți, au loc ateliere, expoziții, workshop-uri sau dezbateri din cele mai diverse domenii: arte vizuale, teatru, film, literatură, muzică, gastronomie, jurnalism, antreprenoriat, responsabilitate socială și fashion. Ca să ai de unde alege.

www.energiea.ro

Posted in dezbateri on June 15th, 2012 by fresh good minimal | 1 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search