Documentarul Grolsch Experience Hotel

Desi exista din 1615, de abia in luna mai anul acesta Grolsch a ales 14 oameni creativi*, le-a acoperit ochii si i-a dus in varf de munte, la Runcu, in judetul Dambovita, ca sa locuiasca trei zile intr-o cabana, fara lumina naturala, telefoane mobile, internet, haine sau obiecte persoanale. Le-a dat in schimb de lucru cu imaginatia, i-au pus sa faca improvizatie de teatru, sa scrie, sa picteze si sa cante, fara sa stie o clipa cat e ceasul. Desigur, partea asta cu muzica a fost cea mai intensa, pentru ca oricui ii place sa bata ca nebunul la tobe, indiferent daca se pricepe sau nu.

Toate astea s-au intamplat si inregistrat pentru ca sociologul si doctorul in stiintele comunicarii Dan Petre si psihologul, psihoterapeutul si antropologul Mugur Ciumageanu sa studieze cum creaza omul cand nu mai e presat de deadline. Iar dintre concluzii am aflat ca, daca-ti permiti sa nu te intereseze cat e ceasul, creste si creativitatea de grup si cea individuala, ca percepi mai corect trecerea timpului in grup decat singur, ca desi stam lipiti de monitor zi de zi, nu suntem pierduti, omul analogic se poate reactiva oricand.
www.experimentalist.ro

*Ilustratorul Ana Botezatu, realizatorul de programe la Radio Guerrilla Bogdan Serban, jurnalistii Cristian Neagoe, Cristian Lupsa, Vlad Tausance si Vlad Ursulean, artistul Doru Trascau, pictorul Dan Ungureanu, cofondatorul Artskul Georgiana Toea, cofondatorul revistei TATAIA Ioana Cotulbea, actrita Ioana Blaj, cantareata de jazz Luiza Zan, editorul LOVE ISSUE Constantin Nimigean si coregrafa Madalina Dan.

Posted in film on June 25th, 2012 by fresh good minimal | 6 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search