Cio D’or – Die Faser

cdr00

[Prologue] decembrie 2009 / buy / try


Brokat

Samt

Aparut pe 7 decembrie, la labelul german Prologue, ii facem loc de abia acum celui mai bun album de techno de anul trecut (sau printre cele mai bune, pentru suspiciosi). Headfuck techno, tripant la maximum, spatial, propulsor pe orbita, si organic, si electronic, si natural, si sintetic. Estetica si sound design, de-mi vine sa scriu cu caps, sa subliniez importanta. Plastikman reloaded 2010.

Albumul este un mix intre melodie si forta si surprinde perfect momentul cand nu mai stii de tine, la 6 dimineata. Producatoarea germana stabilita in Cologne a lucrat la album doar trei luni, dar munca preparatorie a durat mult mai mult. A semplat motociclete in New York, sunete industriale in Munchen, bannere batute de vant pe un aeroport in Turcia si zgomote de pe strazile din Hong Kong. Cateodata experimenteza in bucatarie cu alune si un bol de metal, dar are si sunete obtinute prin programare.


video by to VJ Heiligenblut

Seide

“Incerc mereu sa includ sentintimente in fiecare piesa, asa ca mi-a luat mult timp sa fac toata muzica asta. Incerc sa sa fac muzica sa sune ca si cum ar fi infinita, fara margini, pentru mine este ceva ce nu se opreste niciodata, la fel cum se intampla si cu lumea”. “Faser” inseamna un singur fir, precum o singura nota sau un singur ton, o analogie la structura pieselor, care devin un intreg de abia cand se adauga un pic de drama si culoare pentru o atmosfera tripanta. Hipnotic techno inspirat, culmea, de Pink Floyd, Chopin, Erik Satie si Stravinsky. Techno care loveste in inima de lovesti si tu cu capul.

Si un set menit sa convinga, sa o aduca la Bucuresti, intr-un line-up perfect, alaturi de fratele ei de sunet, Donato Dozzy. Cine trebuie s-auda!

cio dor – process part 069 (polarlicht 22) by modyfier

Posted in art.ist, download on January 13th, 2010 by fresh good minimal | 8 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search