Podcast Eclectic @ Dimineata Crossover

aparate-electronice

Miron Ghiu: ++Podcasturile eclectice de astazi sunt ceva mai polizate decat cele de data trecuta. In cele patru trackuri care au putut fi ascultate, saptamanal, pe oricare tractor al patriei care prinde Romania Cultural, termin de spus povestea celor 1000 de nume ale neamtului Uwe Schmidt, de fiecare data un trip nou pentru urechi si minte, il introduc in scena pe Dan Deacon si va sar in ochi cu Aoki Takamasa.

Podcast Eclectic – 05 – Dan Deacon by nomaduzzu

Daca la Schmidt problema era ca aveam mult prea multe track-uri din care sa le aleg pe cele cu care sa ilustrez, la Dan Deacon dilema a fost alta. Avand in vedere ca sunetele cu care se joaca Deacon, pe care o sa-l putem vedea in martie la Rokolectiv, sunt de cele mai multe ori agresive, stridente sau pur si simplu prea experimentale, am incercat sa le gasesc pe cele mai ascultabile, peste ca care textul meu sa si faca sens.

Podcast Eclectic – 06 – Aoki Takamasa by nomaduzzu

La Aoki Takamasa m-am pierdut efectiv printre soundscape-urile sale, astfel incat editul initial a avut peste 7 minute. Dupa ce am tuns si taiat, de exemplu, o piesa lucrata doar cu sunetele produse de o masina de Formula 1 pe circutul de la Monza, inascultabila pe radio si degraba generatoare de panica, am mai renuntat la cateva glitch-uri si microsunete si am reusit sa pastrez 5:11.

Ca sa va prindeti exact care e contextul acestei rubrici ascultati toata emisiunea Mariei Balabas, Dimineata Crossover.

Auditie placuta!

Podcast Eclectic – 03 – Uwe Schmidt (Senor Coconut) by nomaduzzu
Podcast Eclectic – 04 – Uwe Schmidt (Senor Coconut) by nomaduzzu

Posted in radio on March 1st, 2010 by fresh good minimal | 3 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search