under:tone01: Skudge live

skudge

Skudge (live), Ion, TBF, Aeromaschine, Whiteroly /

MNAC / joi 4 noiembrie / 21h – 3h / acces gratuit pana la 23h, 10 lei dupa

Under:tone este un nou label de petreceri, care promite sa aduca la Bucuresti, soundul Berlinului. La prima editie vine cu duo-ul suedez Skudge, care vor face live, iar pe 9 decembrie cu Shed. La fiecare editie, va fi in line-up si cate un artist Local Records.

SKUDGE LIVE AT THE OFFICE-15.05.10 by freshgood02

“Sunet pe vinil, anonim, cu influente puritane, sinonim cu Hardwax, cu ecouri in toata lumea”, scrie Resident Advisor despre Skudge. Cei doi activeaza de anul acesta, la propria casa de discuri ce poarta acelasi nume. Au doar o mana de viniluri scoase, techno rafinat, clasic, dar inca fresh, realizat cu fler tehnic subtil. “Intr-adevar, am fost influentati mai mult sau mai putin de Basic Channel si de alti artisti techno ai anilor ’90. Incercam insa sa producem un sound care suna ca un mix intre vechi si nou”. Nu reinventeaza roata, dar nici nu au nevoie sa faca asta. Desi recicleaza sunete, soundul lor este incredibil de individual. La MNAC, Skudge vor performa live cu un drum machine, doua sintetizatoare, un sampler, un midi analog sequencer, un echo, un reverb si un amplificator. Cand scot piese, o fac doar pe vinyl “pentru ca este mai distractiv si este o opera de arta”. Numele lor nu sunt cunoscute. Cei doi cred ca anonimatul face parte din esenta muzicii techno: “Am ales sa fim anonimi pentru ca vrem ca ascultatorii sa se focuseze pe muzica si nu pe pe personalitate. Pentru noi, muzica vorbeste de la sine”.

Una dintre clasicele piese Skudge este Convolution, pe care desi crezi ca n-o stii, ai mai auzit-o sigur. Suna ca un clasic echospace aruncat intr-un shaker.

Sa intoarcem placa…

kudge blog here (free downloads available)

Posted in art.ist, weekend warrior on November 1st, 2010 by fresh good minimal | 2 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search