Interviu: The Model

[LCL05] The Model – Principles of Modelling – coming out november 22nd


The Model – I Am Always On Your Mind

_
1.Care e ideea din spatele ep-ului de la Local, “Principles of Modelling”?
Am facut de-a lungul ultimilor 2-3 ani o serie de piese care erau in acelasi timp melodioase, dark si driving, sau macar aveau doua cate doua aceste atribute. M-am gandit apoi sa sintetizez un EP, adica o colectie restransa de pana la 5 piese, prin care am descris cam cum vad eu atmosfera din spatele unor showuri de moda, sau din culise, poate niste perceptii personale, in fine, stari diverse pe care le-am simtit ca fiind posibile in lumea asta. Este o viziune pur subiectiva, intensa si dark, totul pe un soundtrack melodios si vibrant.

2.Stiu ca iti place sa dezvolti muzica in jurul unor concepte sau povesti. Unii aproape te injura daca ii intrebi de asta, banuiesc ca e o diferenta de proces creativ. Te ajuta povestile, ideile din alte domenii cand creezi muzica?
Ce am facut a avut intotdeauna un concept: tot ce am facut pentru Underl_ne din Londra a fost inspirat de Isaac Asimov, iar ultimul release la Gigolo si albumul la care lucrez sunt inspirate de conceptul meu dark techno baroc. Motivul este simplu: am o viziune proprie, pur subiectiva si foarte intensa despre cum trebuie sa sune muzica mea. Daca asculti piesele mele, o sa recunosti un anumit sound, dat de synth-urile pe care le folosesc si filtrele aplicate, printre altele, dar dat in acelasi timp si de starea si aranjamentul pieselor.

3.Care sunt principiile modellingului?
Eu fac modelling la club. Si nu neaparat prin garderoba, ci prin alter ego. Asta este principiul meu: de transformare, sau de a lasa sa iasa la iveala acea parte din tine spre care tinzi, daca vrei. Pentru mine, Modelul este un deziderat, nu un corp perfect; este o stare a mintii si a spiritului spre care tinzi, nu 3 numere ale dimensiunilor de baza. De aceea, pe catwalk, modelele bune joaca, de aceea se fac castinguri, ca sa iti alegi acele modele ce vor da viata personajului care trebuie sa apara dincolo de haine. Cand si ce traiesti acasa traiesti in acelasi mod, atunci te vei fi transformat complet, sau vei fi devenit Model, vei fi devenit Intruchiparea.

4.Cu cine ai mai colaborat la ep? Cine a facut vocea?
Vocea din Six Days of Heat apartine vocalistului de la My Favorite Robot, din Canada. Ei sunt trupa cu care am colaborat anul acesta de cateva ori: remixul ce l-am facut pentru ei a fost featured ca piesa principala a lunii iulie pe siteul HUGOBOSS. Pentru piesa Damen, am lucrat cu bunul prieten si colaborator Camil Dumitrescu, care este si autorul tuturor pozelor care au stat la baza graficii de cd. Masteringul este facut de un alt bun prieten, Victor Mihailescu. El este de altfel si autorul remixului la I Am Always On Your Mind.

5.Pana acum ai mai scos la labeluri mari, “serioase”, as zice si vechi, care vand muzica. Cum te-am convins sa faci ceva cu creative commons?
In principal, prin faptul ca am avut control maxim asupra conceptului, graficii, si libertatii de expresie. Libertatea de expresie presupune si alegerea pieselor: am pus laolalta exact acele piese pe care le vedeam legate intru concept.

Posted in interviu, Local Records on November 17th, 2010 by de-dans | 2 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search