Buzz.Ro! Vlad Caia

vlad-caia

Un buzz precum un cv de producator, student in Oslo la multimedia, crescut in Romania la pian si trecut printr-un sequencer midi hardware Roland MC-50. Si cum in Norvegia, in tara rockului cluburile se inchid la 2-3 noaptea, ce sa faci decat muzica electronica. Mai exact 4 EP-uri, scoase in ultimii doi ani la labeluri digitale sau pe placa. Pe cale de aparitie este un ”12 la labelul lui Matthew Styles si Dinky.

text by Vlad Caia

Am facut ceea ce mi-a dictat inspiratia, am incercat sa-mi creez un sound specific, o semnatura si nu in ultimul rand sa sune putin mai diferit. Am crescut cu ideologia asta si probabil ca daca as fi fost in tara as fi urmat aceleasi reguli, poate doar sound-ul ar fi fost putin mai diferit, cine poate sti? Imi place sa experimentez foarte mult cu diverse influente si sound-uri. Variez la fel de mult, in materialul lansat se gasesc influente de jazz, funk, deep house, progressive, chiar si disco sau tribal. Ca dj Imi place sa mixez funk, disco si jazz. Pe partea electronica exista deep, tech, tribal, funky.


[Dirty Box] Gradual EP – Cayuga / 2008

Cayuga este un track tribal, foarte tribal as putea zice chiar in extrema de tribal :D Asta a fost si scopul, sa folosesc sampleuri originale, etnice, traditionale. Am omis total si clapul (sau snareul) doar pentru a scoate in evidenta ritmurile si percutiile. Mult mai tarziu in evolutia piesei apare un synth care ii schimba putin ideea si o face mai profunda si trippy.


[Next Dimension Music] Al doilea – Al doilea / 2007

Un deep house care spre latura progressive cu un build-up fenomenal la bridge. One shoturile de vocal ii ofera dinamism iar pad-ul de pe fundal te tine intr-o continua stare de alerta. It’s trippy! I love it!


Miami Cruisin’ – unreleased

Trackul asta e foarte recent, a iesit ca rezultatul unei mici experimentari cu cateva sampleuri de Rhodes si de vocal. Imi place foarte mult soundul fresh de funky beach, nu stiu despre voi dar imi aduce aminte de vara sau de vara care va urma. De preferinta de ascultat la drum lung :D Piesa este unreleased.


[Deeper Sound of Raisani] Various – Aura / 2008

Un old school deep house as zice, americanesc-batranesc :D Basslineul e foarte funky si se completeaza foarte bine cu liniile de Rhodes. Piesa s-a bucurat de un suport fantastic din partea djilor. O gasesti pe VA Sampler Oceans of Deep” atat in format digital cat si pe 12” la Deeper Sounds of Raisani.

Posted in buzz.RO on January 9th, 2009 by fresh good minimal | 12 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search