Mircea Florian & Vasile @ Control / Rylee & Logan @ The Other Side

miron ghiu: Mircea Florian & DJ Vasile au sustinut joi un performance extraterestru in multe momente si emotionant in fiecare gest sau beat, intr-o broderie experimentala de folk electronic alien(at) de un lirism de scoala veche animat de misticisme proaspete, nuantate cult(ural) pe teme simbolice variind de la sexul prin computer la personaje din mitologii imaginare, cum ar fi Corin, vampirul cu o mie de ochi, sau politrucii de (recunoscut) ieri si azi.

Clashul dintre contemporan si arhaic e la fel de puternic in muzica lui Florian (din Transilvania) ca pe Tainicul Vartej, disc aparut in 1986. Samanii devin mai puternici si mai intelepti, cu anii, si ceata melopoica poate fi recompusa, iata, si in 2009. Un live cu putine inserturi de “arta multimediala” (cum spunea intr-un interviu, delimitandu-se de artistii “multimedia”) dar cu multa inscenare narativa inclusiv pe scratch-uri psihedelice si 8-bit-aiala, unele dintre pasaje functionand ca mantre, pe rand, atat pentru Mircea Florian cat si pentru Vasile. []

Cu tot cu visuals (VJ Tom), e de vazut tot playlistul.

###

4273_79659444038_642259038_1885214_7378974_n

fgm: Sambata la The Other Side, Rylee & Logan incep cu balearic disco, numai bine ca sa intri-n groove pe trepte. Mai mult savuram decat dansam, dar uite ca incepe usor, usor, sa arunce cu glam electronic. Ca de obicei, expati la platane, multi expati pe ring, foarte cald, foarte fum, tavanul foarte jos, implicit alcoolul foarte repede sus, la un moment dat te sui pe un scaun ca sa respiri. In plus, si muzica te indeamna la maretie. A sosit vremea piruetelor si a datului cu stil din cap, stilul Giorgio Moroder on crack. In partile feelingoase te simti mai bun, vrei sa faci o fapta buna,“vrei sa bei?”, “Yey”. Intri in efectul de tunneling ca la techno, numai ca asta e disco pe fast speed, disco cu tobe de techno, oricum toata noaptea a fost foarte into electronics. Mai spre dimineata se tipa: sintetizatoareee! La bar nu mai au apa plata.
Muzica disco este creatoare de vibe. Entuziasmul nu este acumulat, e ca si cum ti s-ar spune “acum te bucuri”, si toata lumea se bucura. Daca nu esti luat pe sus de sound, esti luat pe sus de buna dispozitie din jur. Muzica disco te danseaza si in acelasi timp te distreaza, pentru ca socializezi in timp ce dansezi. In techno si in minimal, dansul e autist, esti doar tu cu DJul. La disco esti tu cu lumea, bucuria este comuna. You know, that techo set was great, but this is a party.

Seturi de downlodat cu cei doi pe haules baules

Posted in cum a fost? on May 11th, 2009 by fresh good minimal | 15 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search