Buzz.RO! Vlad Caia – Chango EP

flip

[Horizontal] iunie 2009

text by vlad caia

Loungey house, funky disco sounds… you name it! Dintotdeauna am fost un addict pentru sunetele exotica si un fan inrait Tito Puente, Les Baxter etc. De asemenea, am fost foarte mult influentat de funk si de cultura blaxpoitation. Noul meu release – Chango – a luat nastere anul trecut, cand artistii mentionati erau singurele mele “lecturi” audio. Am vrut sa combin esenta acestor stiluri cu un ritm “four on the floor”.

Prima piesa de pe release contine un set de percutii foarte ciudate, dar interesante in acelasi timp. Ceea ce-mi place cel mai mult la Chango este sample-ul de vocal care parca te trimite direct in filmul Mambo Kings. “Johnny Frisco on the flip” e un track funky care evolueaza treptat si culminaza cu un ritm straight, presarat cu snippete de vocal si synthuri nebunatice.

Aceste doua trackuri au fost puse de cativa dj romani o perioada lunga de timp si asa au ajuns la Dinky si la Matthew Styles, care au decis sa le scoata labelul Horizontal, de care se ocupa impreuna. Dupa cateva luni bune Dinky m-a anuntat ca Chango o sa fie inclusa pe compilatia Cocoon, mixata de Loco Dice. Am fost intrebat daca voi continua sa abordez acest sunet “havana loungey house”. Greu de zis. Imi place sa experimentez, sa incerc lucruri noi, asa ca, probabil, in anii urmatori, sunetul va fi destul de diferit de ceea ce fac acum.

Posted in buzz.RO on July 3rd, 2009 by fresh good minimal | 6 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search