ORDU @ Street Delivery

ordu

Odata cu Street Delivery, se lanseaza Organizatia Romana pentru Drepturi de Utilizator, ONG care militează pentru modificarea şi adaptarea actualei legi a drepturilor de autor la noile paradigme socio-culturale impuse de apariţia şi dezvoltarea Internetului.
Considerăm că actuala lege este exagerat de restrictivă, ajungând la situaţia în care transformă involuntar în infractor orice utilizator de internet, şi că lobby-ul intensiv făcut de către cei care îşi propun înăsprirea acestor legi trebuie compensat de către organizaţii care să îi reprezinte pe utilizatori.

DREPTURILE UTILIZATORULUI

In cadrul Street Delivery, ORDU organizeaza mai multe activitati si un eveneiment. Timp de trei zile, aduce Internetul în stradă! Devenit mediul cel mai eficient şi mai utilizat de cooperare artistică, Internetul a dus la apariţia şi dezvoltarea unor forme de licenţiere a operelor artistice care să permită în mod explicit utilizarea, remixarea, transferul şi chiar redistribuirea acestora, după dorinţa autorului. Credem că aceste forme de licenţiere, mai puţin restrictive decât cele stabilite de lege, trebuie încurajate şi promovate.

Prin urmare, între 11 şi 13 iunie, pe strada Arthur Verona, participanţii la Street Delivery vor avea acces liber la filme, documentare, cărţi şi muzică care sunt distribuite de către autorii lor cu licenţe deschise. Veniţi cu stick-uri, hard-uri sau iPod-uri la standul ORDU, pentru ca am făcut o selecţie a celor mai bune asemenea produse artistice. Dam si stikere.

Muzica de pe hard diskul ORDU
Cartile de pe hard diskul ORDU
Filmele si documentarele de pe hard diskul ORDU

Urmatoarele activitati: proiectii de filme, lansare Local, FGM Action si Crowdsourcing Mix, dupa more. Programul pe zile.

afis-ordu-at-street-delivery-final1

Vineri, 11 iunie

Film 21h – Sita Sing the Blues (animaţie, SUA, 2009). Regia: Nina Paley.
Un lungmetraj de animaţie inspirat de celebra legendă indiană Ramayana. În fiecare seară vom proiecta câte un film al cărei distribuţie gratuită este permisă în mod explicit de către autorul acestuia.

23h Oficial Street Delivery after party Local Records Launch party. Pe terasa MNAC se va lansa Local Records, label autohton de muzică electronică care îşi propune să promoveze artiştii români folosind licenţele deschise, pentru a contribui la crearea unui sound specific românesc. Vor susţine reprezentaţii live primii trei artişti care vor apărea pe releasuri Local Records: Bogdan, Minus şi Eusebio (cu o trupă din care mai fac parte Waar, Tebatman şi Emil Ivănescu).

Sambata, 12 iunie

16h FGM Action! In timp ce Heathen Audio va mixa muzica de pe blog, la un loc cu Buzz.ro, Agnana va presta pe perete viitorul header, un graff, remix al logoului FGM.

Film 21h – Good Copy Bad Copy (documentar, Danemarca, 2007). Regia: Andreas Johnsen, Ralf Christensen şi Henrik Moltke. 
Un documentar despre copyright şi cultura modernă, în contextul Internetului, a reţelelor peer-to-peer şi a altor noi tehnologii. Autorii consideră că creativitatea este în pericol şi că trebuie găsită o cale de mijloc. Altfel, încercând să impunem o protecţie exagerată a celor care deţin drepturile de proprietate intelectuală, vom afecta dreptul de a crea al generaţiilor viitoare.

Duminică, 13 iunie

16h – Crowdsoursing Mix. Pentru că în epoca Internetului sharing-ul este principiul de bază după care funcţionează această reţea globală, duminică după-amiază Heathen Audio vă invită la Crowdsourcing Mix. Muzica din telefoane, de pe iPod-uri sau de ce nu, chiar şi de pe antice walkman-uri, poate deveni parte a acestui experiment audio în care orice trecător poate fi, la rândul lui, artist. Lăsaţi-vă piesele favorite să vină la noi!

“Experimentul e simplu si e despre voi. Oricine poate sa puna muzica. Ia-ti muzica preferata cu tine pe un iPhone/iPod/Walkman/Player sau telefon si hai sa vedem cati oameni iti dau like in realitate. Hai sa vedem ce piesa o sa puna cel de dupa tine si cat de bine impartasim referintele culturale/ Orice muzica este admisa in acest set crowdsourced, iar felul in care filmul o sa evolueze este total la alegerea voastra”, spune Heathen Audio.

*Avand in vedere diversitatea mare de dispozitive de pastrat si redat muzica, exista unele restrictii. De pe iPhone-uri si iPod-uri, piesele se vor transfera prin cablu de transfer si Senuti pe un laptop. In afara de produsele Apple, vom putea folosi doar dispozitive care au iesire audio standard.

Film 21h – Nasty Old People (Suedia, 2010). Regia: Hanna Sköld. 
Un lungmetraj suedez care spune povestea unei tinere cu simpatii neo-naziste care-şi petrece timpul liber îngrijind patru bătrâni nebuni care au renunţat de mult la viaţă şi nu fac altceva decât să-şi aştepte inevitabilul final.

Posted in copy++, weekend warrior on June 11th, 2010 by fresh good minimal | 10 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search