Sonar, a Part of Night One – Boys Noize, Justice

Crema noptii de ieri a fost scena electro. Justice te-au impresionat, in schimb Boyz Noize te-a subjugat sunetului electro si ai vrea sa-ti schimbi numele blogului, macar pentru o zi, in Noize.

justice la sonar

Justice isi fac intrarea impresionant, ca de obicei, mai intai crucea si apoi ei. Violenta muzicala este sparta de pasaje la sentiment, atata sentiment, ca oamenii se iau in carca si se joaca volei. Uite si o gorila roz, canta “Do the dance”. Cand se termina piesa, se aude un oftat general, dar Justice o iau de la capat, astfel incat toata lumea sa tipe isteric “Do the dance”, nu doar gorila roz. Cei doi sunt incadrati de 16 monitoare. Stiu sa lucreze cu publicul, au ridicat in sus toata hala. E ditamai hala, o scena cat un Romexpo. Nu e picior din cei 20 de mii de sonaristi care sa nu zbarnaie. Justice anunta robotic “The party started”, arunca cu bassul, mentin ritmul timp indelungat, dupa care o iau nebuneste la fuga si te fac sa sari si sa tipi: “Disco, disco!”. Dar nu te auzi. Poti sa si fluieri, tot nu te auzi.

Incet, incet, doar la sintetizator, incepe We Are Your Friends, lumea canta sacadat, pe silabe. Cand se oprese muzica, toti sunt o singura voce. Cand revine sonorul, reactioneaza ca si cum cei doi au apasat pe un buton. Toti fug pe loc, cat de repede pot. Dupa care iti dau un moment de respiro, chiar crezi ca au terminat, dar de fapt revin cu piesa, come on, come on. Ai uitat ca te dureau picioarele, nu te mai dor picioarele. Care picioare? Te simti ca bobul de cafea intr-o rasnita.

Boys Noize – Oh! Oh

Ajungi la Boys Noize, nu iti dai seama exact cand incepi sa dansezi. Basul te cheama in fata, esti in spate, vrei in fata, mai in fata. Pacat ca trebuie sa bei apa si sa stai la coada. Dansezi haotic la coada. Tipa si DJul cand da in butoane. Se vede imperial, pe cele patru ecrane care ofera o lectie de DJiala de inalta clasa. Cat de bine pune, te scoate din minti! Nu mai vrei nimic, nici la baie, nici apa. Tot ce iti doresti este sa faci din aceasta energie o constanta.

Ar trebui sa pleci, sa vezi Hercules and The Love Affairs. Te desprinzi insa cu greu de Boyz Noize, este numai unul dar face zgomot cat toti! De fapt nu poti sa pleci, te opresti in drum spre iesire, sa mai dai din cap. Si dai din cap, si dai din cap. Si te intorci din drum, de data asta si mai in fata, si mai centrat. Aici, toata lumea da isteric din cap. Pune Superman, piesa originala, a lui Laurie Anderson, pe care o mixeaza cu Daft Punk – Television Rules the Nation. Da, muzica surzeste, dar nu vrei dopuri de urechi. Lasi soundul, vocea unei domnisoare, sa te mangaie, sa te iei cu mainile de cap. Parca nu mai poti sa induri atata frumusete. Te legeni, te odihnesti, totul este excelent. Ce impresie ti-a facut Sonarul? Pui mana la inima, tragi aer in piept, deschizi gura, sa spui ceva, dar o inchizi resemnat si zambesti.

Posted in outfun on June 21st, 2008 by fresh good minimal | 1 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search