Kid Koala @ Gaia

993577255_l

Ajungi la Gaia aproape de miezul noptii, e full, e super super full, e sobolaneala, stai pe loc, dar din cauza suvoiului de oameni ce se perinda pe langa tine inspre toate directiile, te misti cumva dub step, de la solduri in sus, in continuu. E si TRG la bar. Turntable Sience fac warm-up la intrare, acolo unde e situat pupitrul de warm-up. Mergi in recunoastere, sa gasesti un loc unde e mai respirabil. Pe drum, saluti o multime de cunoscuti, si ei in cautare de un loc respirabil. Ajungi undeva in spate, pe un ring din lemn. Nu stii cum arata Gaia caci e foarte plin. Zaresti prin multime ca la cel de-al doilea pupitru, de main, se sta ca la bar.

“Salu, eu sunt copilul Koala, sa va distrati”, stalceste micutul canadian cu fata de copil asiatic limba romana, spre amuzamentul multimii. “Im goanna play some records for you”, scratch, scratch. Si incepe un party SI cu discuri de la tata, care suna bineinteles, super bine. Nu vezi DJul decat pe plasme, in timp ce te misti atent in centimentrul tau patrat, nu cumva sa-ti ia un alt pantof locul. Oaaa, pleaca cineva din fata ta, acum vezi si tu ceva, degetele sfarleaza si placile ce alterneaza odata la 30 de secunde, de pe trei platane. Tavanul e foarte aproape – moving headuri moving dupa ochii tai. Pentru o fractiune de secunda se opreste muzica si se aude o voce de bariton, de undeva mai din spate, “uite-te ma la el”, pe un ton care te face sa-ti imaginezi ca va spune si “ursuletul”. Ursuletul insa, ca si in realitate, pe cat de dragut, pe atat de agresiv. Iar o pauza mica, iar se-aude “Hai Koaaaaalaaaaa”, se mai fluiera putin, se mai vaita cineva de cat de cald e aici. Frate, cine fuge, pitchul sau degetul lui? Urmeaza feelingosheala. Dupa Koala fuge singur la pupitru. Uga, uga, uga, are you ready to fight, fight, scratch, scratch, yeah, yeah, get your heands in the air, clap your heands, scream Yo!, scratch, scratch, bas jos rau.

Te intorci la bar, catre intrare, unde este aer. Niciodata nu te-ai mai uitat la un concert de la bar, la televizor. Ti-e sete, bei un suc de portocale, 12 lei, iei iei iei! Aplauzi la televizor. In dreapta se intampla desfrau cu fete, burice si miscari turcesti. Se pune problema: sunt de-ale noastre sau sunt de-ale lor? DJul danseaza ca un koala care asculta hip-hop. “Thank you very much”, se sterge cu un prosop ascuns sub pupitru, intreaba “did you have fun”, si face misto de noi ca e miercuri. Asa ca, intr-un final tipa “It’s Wednesday night, let’s party” si incepe din nou, canta The Trompet. “Bucharest what’s uuuup?” si mai baga hip-hop. Scratch, scratch. Dupa care pune Bjork si il lasi sa incheie cu Bjork, nu ca ar fi terminat, ci pentru ca ai plecat.

Posted in cum a fost? on November 13th, 2008 by fresh good minimal | 2 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search