Rokolectiv 2012 Documentary by Tom Wilson


_
“House music just happens”

Posted in rokolectiv on May 14th, 2012 by de-dans | 0 Comments

Rokolectiv 2012 Day 2

Posted in rokolectiv on April 21st, 2012 by fresh good minimal | 0 Comments

Rokolectiv 2012 Day One

Hauschka nu are mișcări de pianist ci mișcări de neamț, nu se ondulează, dă doar ritmic din cap. Mariei Minerva trebuia sa i se dea o a doua șansa înainte de a se ieși din sală. A fost foarte coerentă și n-a făcut striptease.

Posted in rokolectiv on April 20th, 2012 by fresh good minimal | 1 Comments

Rokolectiv 2012

ROKOLECTIV
FESTIVAL DE MUZICA ELECTRONICA SI ARTE CONEXE
19-22 APRILIE 2012 // UNMB // MNAC

www.rokolectiv.ro facebook event

Ajuns la a saptea editie, festivalul Rokolectiv revine intre 19 si 22 aprilie la MNAC (Muzeul de Arta Contemporana) si Universitatea Nationala de Muzica, cu concerte, instalatii si filme documentare.

Programul din acest an se deschide joi (19.04) la Conservator (UNMB), cu un performance Hauschka, o interventie neortodoxa asupra pianului preparat cu mingi de ping-pong, benzi adezive si alte obiecte profane, urmat de aparitia infuzata de reminiscente 80s a Mariei Minerva, diva lo-fi a labelul-ui 100% Silk.

Vineri (20.04)
festivalul se muta la MNAC, cu instalatii si proiectii de filme documentare in mediateca si concerte live pe terasa acoperita de o structura transparenta. Dixon este capul de afis al primei seri, cu un set de dans atent construit, iar duo-ul londonez Disclosure va face o demonstratie inedita de R&B-tronica. Tanarul producator de la Marea Neagra, Anadolchioi, isi face prima aparitie live sub acest pseudonim cu un proiect inspirat de eurodance, turbo-folk si juke, precedat de fondatorul platformei locale Origami Sound, Herne.

Sambata (21.04)
incepe cu o scufundare in muzica leftfield romaneasca alaturi de Batiscaf Radio si continua cu texturile wonky ale duo-ul de bulgari relocati la Berlin, 1000 names. Pentru nostalgicii zilelor de glorie ale clubbing-ului, The Miracles Club, trupa de psych-house din Portland, va performa un numar magic cu miros de Hacienda, Soul II Soul si Coogi jumpers. Sud-americanul Matias Aguayo coloreaza seara cu un mix de house, swing, italo-disco, kwaito, huarachero, cumbia sau champeta, iar Sillyconductor revine la Rokolectiv cu un nou proiect mutant de pop generic produs la granita cu acustica microtonala si robotica inecata in bass a clavecinului.

Duminica (22.04) inseamna Scarlatti Goes Electro si un Versailles intors pe dos cu costume flamboaiante si muzica baroca trecuta prin sintetizatoare, precum si ‘serenadele’ 2-step ale producatorului de doar 19 ani din Glasgow, Koreless. Venita din Berlin via Bristol, Emika transforma grime-ul din warehouse-uri intr-un pop invaluit de emotii sumbre. Inchiderea festivalului ramane pe mainile dj-ilor Rashad si Spinn, ambasadori ai juke-ului si footwork-ului din Chicago.

In paralel cu concertele, de neratat sunt audio-tancul artistului Nik Novak (Panzer), parcat in fata MNAC-ului, precum si sculptura sonora a fratilor Andre si Michel Decosterd, Cycloid-E, recent premiata la Ars Electronica.

Pass-urile de 4 zile (singurele care garanteaza accesul la seara de deschidere de joi 19 aprilie) sunt puse la vanzare aici, in numar limitat (70 de lei).

Posted in rokolectiv on March 28th, 2012 by de-dans | 0 Comments

Anadolchioi – Outta My

Posted in rokolectiv on March 26th, 2012 by de-dans | 0 Comments

Search