Generatia Sonora @ Radio Romania Cultural

6f7494fdc8d935966b409db67656e1134c495f32_m

Miron Ghiu speaking: Emisiunea, adaptata culturii skip-ului si adhd-ului media specifice mediului virtual, concentreaza intr-un format de 5 minute/zi o istorie a genurilor muzicale, exclusiv din zona electronica. Majoritatea dintre ele beneficiaza de cate doua episoade. Fiecare editie cuprinde un dozaj atent de 12 pana la 15 sample-uri reprezentative pentru fiecare gen.

Latest tracks by Generatia Sonora

E o premiera pentru Romania Cultural, cu atat mai mult cu cat emisiunea e in prime-time, incepand cu ora 11. N-am inca grafice de audienta, dar m-as bucura ca macar 1% din ascultatori sa sara de pe tractor pe Traktor in urma acestui shot zilnic de muzica electronica. Asta e si ideea, pana la urma.

Din august voi lucra la extensia online a emisiunii, constand intr-o serie de mixuri in care voi folosi piesele selectate pentru ilustratie. E frustrant sa sari peste atata istorie intr-un format de 5 minute. Vor exista si niste edit-uri alternative, dintre care primul, al lui Bogdan Marcu, e deja online.

Ascultari placute!

Posted in radio on July 15th, 2010 by fresh good minimal | 3 Comments

Podcast Eclectic @ Dimineata Crossover

miron

foto by michele bressan

text by miron ghiu

Aventurile mele la Radio Romania Cultural continua, cu supradoze de sunete eclectice si in mod normal extraterestre unui playlist public, in emisiunea Dimineata Crossover. Pregatesc in momentul de fata un serial de 40 x 5 minute, un fel de dictionar de genuri, care va fi difuzat zilnic in decursul lunilor iulie si august. Deschiderea RRC catre sunete noi ma fascineaza si ma intarata in acelasi timp, asa ca in Podcasturile Eclectice din ultimele doua luni m-am concentrat mai mult pe artisti clasici, cu activitate bogata si pionieri, fiecare, pe zona sa.

Podcast Eclectic – 07 – Autechre by nomaduzzu

Autechre ar fi meritat mai multa atentie, dar editia asta a servit mai degraba ca o introducere in vastul univers al muzicii lor, rece si calculat in fiecare milimetru. Duo-ul britanic, infiintat in 1987, e responsabil pentru dezvoltarea zonelor abstracte din muzica electronica, mostly intelligent dance music, iar urmele lor sunt vizibile in mare parte din sunetele contemporane.

Podcast Eclectic – 08 – Daedelus by nomaduzzu

A urmat Daedelus, cu tesaturile lui sonore complexe, bibilite in studio si live pe un Monome de care e dependent deja de cativa ani. Chiar daca in piesele recente, de pe Righteous Fists of Harmony, poate parea repetitiv in tehnicile pe care le foloseste, reascultati discuri vechi de-ale lui, pana in Denies the Day’s Demise, din 2006, si veti vedea ca premisele de pornire sunt excelente.

(more…)

Posted in radio on June 3rd, 2010 by fresh good minimal | 18 Comments

Alexandra @ Jackin’ Society 26.02.2010

15547_1214352673056_1055988959_30552804_1738350_n


Alexandra guest mix @ Jackin Society, One fm (26.02.2010)

Alexandru Jijian: Alaturi de Fouchat si Dana incerc sa aduc in studioul One FM ce cred ca e inedit sau original in scena nightlife / clubbing pe care o am aproape . Au fost pana acum prezenti Bogman (that guy Sleek that called himself ronin and sees himself “somewhere on a beach”), Andy Craze, the Khdija ensemble, Ion & Vali & many more. Au confirmat deja prezenta artisti cu liveseturi sau povestiri impletite cu muzica in viitorul foarte apropiat.

Setul pe care il prezint astazi este al Alexandrei, in care am vazut un om modest si dedicat muzicii.
Este un set inregistrat in direct without further editing (si pentru cei care sunt puritani mentionez ca e construit doar cu muzica de pe placi).

Sa ne auzim cu bine cu seasons in the sun! Enjoy!

Posted in de-dans, radio, sets on March 4th, 2010 by de-dans | 31 Comments

Podcast Eclectic @ Dimineata Crossover

aparate-electronice

Miron Ghiu: ++Podcasturile eclectice de astazi sunt ceva mai polizate decat cele de data trecuta. In cele patru trackuri care au putut fi ascultate, saptamanal, pe oricare tractor al patriei care prinde Romania Cultural, termin de spus povestea celor 1000 de nume ale neamtului Uwe Schmidt, de fiecare data un trip nou pentru urechi si minte, il introduc in scena pe Dan Deacon si va sar in ochi cu Aoki Takamasa.

Podcast Eclectic – 05 – Dan Deacon by nomaduzzu

Daca la Schmidt problema era ca aveam mult prea multe track-uri din care sa le aleg pe cele cu care sa ilustrez, la Dan Deacon dilema a fost alta. Avand in vedere ca sunetele cu care se joaca Deacon, pe care o sa-l putem vedea in martie la Rokolectiv, sunt de cele mai multe ori agresive, stridente sau pur si simplu prea experimentale, am incercat sa le gasesc pe cele mai ascultabile, peste ca care textul meu sa si faca sens.

Podcast Eclectic – 06 – Aoki Takamasa by nomaduzzu

La Aoki Takamasa m-am pierdut efectiv printre soundscape-urile sale, astfel incat editul initial a avut peste 7 minute. Dupa ce am tuns si taiat, de exemplu, o piesa lucrata doar cu sunetele produse de o masina de Formula 1 pe circutul de la Monza, inascultabila pe radio si degraba generatoare de panica, am mai renuntat la cateva glitch-uri si microsunete si am reusit sa pastrez 5:11.

(more…)

Posted in radio on March 1st, 2010 by fresh good minimal | 3 Comments

Atelierul Sunetului #5: Ion Dumitrescu Live

20339_300679474208_597304208_3539579_397681_n

Luni, 8 februarie / 20:00
Institutul Fracez
Sampling from live radio. Avoiding FM frequencies.

Ce poti sa faci cu un radio (Producator: URSS / Model: VEF 206/ Tuburi: tranzistoare/ An fabricatie: 1970) si un Sampler and Filter (Producator: Japonia / Model: KAOS PAD 3/ Tuburi: emulatii digitale/ An fabricatie: 2006) ?

Ion Dumitrescu propune o investigare afectiva a celui mai important mijloc de comunicare in Romania inainte de ’89: radioul. O sesiune de live radio sampling, bineinteles cu evitarea FM-ului. Preocuparile lui Ion Dumitrescu legate de manipularea radioului live au inceput o data cu workhopul organizat anul trecut la Rucar de Rokolectiv (Rokolectiv Sound Camp, iulie 2009, Rucar). Mai jos un track, trackul inregistrat in tabara, « live radio manipulation »

Ion Dumitrescu – Live Radio Manipulation by freshgoodminimal05

Ion Dumitrescu este musician si coregraf. Pe langa duo-ul Minus si Ion, a dezvoltat si unele proiecte solo ( productie si live)

Posted in buzz.RO, radio, rokolectiv on February 4th, 2010 by fresh good minimal | 3 Comments

Radio Romania Cultural presents Podcast Eclectic @ Dimineata Crossover

gal_listening_to_radio

miron ghiu speaking: Emisiunea care-mi gazduieste cele cinci minute si ceva de delir sonor se cheama Dimineata Crossover si este teritoriul experimental al Mariei Balabas. Ea a avut ideea sa imi dea o parte din spatiul ei de emisie, in care sa ma pot desfasura. Rubrica trebuia sa se cheme Delia, in amintirea primului meu tuner radio si a uneia dintre pionierele muzicii electronice, Delia Derbyshire. Pana la urma i-am zis “Podcast Eclectic”, ca sa subliniez atat faptul ca abordez specia “radio” din perspectiva noilor media, cat si playlistul cel putin exotic.

Podcast Eclectic – 02 – Uwe Schmidt (Senor Coconut) by nomaduzzu

Rubrica e caracterizata de tot felul de ciudatenii din muzica electronica. Prima editie a fost un studiu de caz pornind de la piesa “Everything in its right place” a celor de la Radiohead si trecand prin multe versiuni ale acesteia, iar urmatoarea editie am dedicat-o unui miniserial despre un personaj care ma fascineaza de ceva vreme, compozitorul Uwe Schmidt. Ora de difuzare e 9.45, in fiecare luni dimineata.

(more…)

Posted in radio on January 25th, 2010 by fresh good minimal | 4 Comments

Cine pune muzica noaptea la Itsy Bitsy?

img_1222

In studio, atmosfera este in primul rand rosie. Itsy Bitsy by night @ 99, 3 FM


Doua ore de streaming pentru cei care nu stau noaptea in masina sau doua ore de streaming pentru cei care nu mai vor sa stea noaptea in masina, ascultand radio.

“Itsy bitsy by night este de departe cea mai buna coloana sonora a Bucurestiului nocturn. Este muzica bine aleasa, pe care de obicei nu o auzi la radio, ci acasa la oameni care se ocupa cu cautatul de sunete bune pe internet. Si merge perfect in masina, cand te intorci acasa si ai cam spus tot ce era de spus”. Cam asta aud in jurul meu, dupa intrebarea deja obsesiva, “bai, cine pune muzica noaptea, la Itsy Bitsy?”.

Ionut Moraru are 20 de ani si este directorul muzical al postului de noua luni. Spune ca l-a recomandat cultura muzicala: 9 ani de clarinet si 4 de pian la scoala de muzica, un pic de chitara si un pic de canto. Nu s-a dus mai departe, caci a dorit sa faca din muzica un hobby. Acum e student la litere si lucreaza la Itsy Bitsy de doi ani jumatate, cand a bautut la usa si a spus: “Salut, eu sunt Ionut, nu stiu nimic si vreau sa ma angajez”. “Voiam sa invat radio. Asta era proiectul imediat dupa bac, sa invat si apoi sa ma angajez”.

(more…)

Posted in radio on January 11th, 2010 by fresh good minimal | 90 Comments

Search