Cine pune muzica noaptea la Itsy Bitsy?

img_1222

In studio, atmosfera este in primul rand rosie. Itsy Bitsy by night @ 99, 3 FM


Doua ore de streaming pentru cei care nu stau noaptea in masina sau doua ore de streaming pentru cei care nu mai vor sa stea noaptea in masina, ascultand radio.

“Itsy bitsy by night este de departe cea mai buna coloana sonora a Bucurestiului nocturn. Este muzica bine aleasa, pe care de obicei nu o auzi la radio, ci acasa la oameni care se ocupa cu cautatul de sunete bune pe internet. Si merge perfect in masina, cand te intorci acasa si ai cam spus tot ce era de spus”. Cam asta aud in jurul meu, dupa intrebarea deja obsesiva, “bai, cine pune muzica noaptea, la Itsy Bitsy?”.

Ionut Moraru are 20 de ani si este directorul muzical al postului de noua luni. Spune ca l-a recomandat cultura muzicala: 9 ani de clarinet si 4 de pian la scoala de muzica, un pic de chitara si un pic de canto. Nu s-a dus mai departe, caci a dorit sa faca din muzica un hobby. Acum e student la litere si lucreaza la Itsy Bitsy de doi ani jumatate, cand a bautut la usa si a spus: “Salut, eu sunt Ionut, nu stiu nimic si vreau sa ma angajez”. “Voiam sa invat radio. Asta era proiectul imediat dupa bac, sa invat si apoi sa ma angajez”.

piticul

Pentru ca este jucaus si are voce buna, a ajuns sa fie Piticul din emisiunea “Mashtera si Piticul”, sambata si duminica de la 10 la 12. Este un joc, Mastera trebuie sa ajunga la Alba ca Zapada sa-i dea marul otravit, dar reuseste numai daca micutii raspund gresit la intrebari. Piticul le da indicii, sa raspunda corect. “Este foarte relaxant iar copiii sunt foarte intelgienti”. In aceasta emisiunea si-a facut scoala. Lucru important, caci se ocupa si de muzica de zi. Daca aceasta trebuie sa aiba mesaje de pace, sa fie optimista si nonviloenta, muzica de noapte trebuie sa-i relaxeze pe parinti.

Inainte ca Ionut sa se implice in tracklistul de noapte, pe post se dadea noaptea foarte mult Buddha Bar si Café del Mar. “Am vrut sa schimb dupa placul meu, sa adaug in tracklist, pe langa altele, si muzica electronica. Mi-ar placea sa nu fie ascultata doar de parinti”. Si a venit cu propuneri ulterior aceptate, stranse de pe cd-urile de acasa: Sigur Ros, Ulrich Schnauss, Telepopmusik, Chicane, Morecheeba, Misstabishi, Blank & Jones, Thievery Corporation. Dupa care, tracklistul a fost completat frecvent cu muzica recomandata de siteurile si magazinele specializate ale marelui internet. Artistii preferati se gasesc si in cele doua ore de streaming: Faithless, The Album Leaf, Burial, Erykah Badu, Unkle, Lamb, Bent, Bjork. Mai pune cateodata muzica noaptea, piesa cu piesa, cand vrea sa fie singur, dar de cele mai multe ori, tracklistul de noapte se face ziua, in plina veselie, printre copii, angajati si copiii agajatilor. “Daca ar fi dupa mine, as fi dictator, i-as face pe toti sa asculte ce-mi place mie”, spune Ionut si zambeste. Iar la atata hotarare si perseverenta, cu siguranta va convinge in continuare cateva zeci de mii de oameni.

Tracklist

1. Klute – Torrential pain
2. Boxcutter – gave dub
3. Ulrich Schnauss – shine
4. Burial – endorphin
5. Vibrasphere – tierra azul (Omnimotion feat. Krister Linder remix)
6. Faithless – a kind of peace
7. Instra:mental – photograph
8. Bent – as you fall
9. Telepopmusik – Breathe
10. The Album Leaf – over the pond
11. Mistabishi – view from nowhere
12. Erykah Badu – orange moon
13. Urban Species feat. Imigen Heap – blanket
14. Thievery Corporation – Amerimacka
15. Sasha – baja
16. Bjork – all is full of love
17. Faithless – crazy english summer
18. The Album Leaf – eastern glow
19. Parov Stelar – seven
20. Faultline – your love means everything
21. Subwave – forever
22. Telepopmusik – don’t look back
23. Mum – we have a map of a piano
24. Lamb – gabriel
25. Unkle – glow
26. Sigur Ros – svefn-g-englar

Posted in radio on January 11th, 2010 by fresh good minimal | 90 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search