Interviu Peaches despre Casablanca Reworks


Anunțam acum ceva vreme că artiștii de la Gomma au reînviat niște hit-uri disco din 70, cu Peaches la voce. După ce a cântat remixurile astea de curând în Varşovia, Peaches a dat un interviu în care a recunoscut ce a atras-o în primul rând la acest proiect. Aflați și voi.

Posted in interviu on February 8th, 2012 by fresh good minimal | 0 Comments

DAEDELUS interview

muz.in – ep. 9 – DAEDELUS from veioza arte on Vimeo.

Posted in interviu on May 12th, 2011 by de-dans | 2 Comments

Raum

Toti ne dorim clubul perfect, o locatie superba, un sunet impecabil, o conducere care sa faca asta din pasiune si o directie muzicala din cea mai buna, locul de care sa te simti legat si la care sa simti ca poti adera fara retineri. Locul asta exista dar e la Cluj. La Raum s-au strans atatea conditii pozitive incat pare a fi unul din spatiile existente care se apropie cel mai mult de ideal. Ca bucurestean imi dau seama ca s-ar putea sa idealizez un pic ceea ce noua ne lipseste atat de mult si totusi imi e foarte greu sa-i aduc vreo critica. Gastile urbane au nevoie de un loc care sa le lege si sa le dea identitate, un centru de referinta. Migram continuu in spatii temporare si de imprumut iar asta diminueaza vizibil experienta. Nu poti sa te bucuri la fel oriunde. Ai nevoie de familiaritate, de apartenenta, de integrare ca sa te apropii de o anumita intensitate. Si totusi, cand, obiectiv, un spatiu indeplineste toate aceste conditii devine el, Locul?

FGM: Cand ajungi la Raum, sau chiar de pe drum, prima intrebare care te iti vine in cap e: cum naibii ati gasit locul asta?

Alex Maresh: Cautam o locatie mica ca si capacitate, sa nu fie probleme cu muzica/vecinii indiferent de ora, sa fie cat mai aproape de centru, iar bonus … sa fie o locatie cat mai “friendly” … adica nu clasicul beci, sa iesi din club direct in mijlocul strazii sa dea vreun taximetrist peste tine … Se pare ca am gasit o locatie care sa combine toate aceste atribute!

Ce era inainte, care e istoria locului?

Locatia se pare ca a fost construita in 1718 pe vremea Mariei Tereza, si era un depozit de alimente. Asta e motivul cred, pentru care jumatate din contructie este sub pamant, grosimea zidurilor este de peste 2m, inaltimea cladirii de peste 4m, si inauntru arata ca un igloo.

(more…)

Posted in de-dans, interviu on December 30th, 2010 by de-dans | 13 Comments

Tovarasu’ DJ Sorin Lupascu (preview)

Puteti vedea 50 din cele 200 de pagini din proaspatul numar Tataia aici

Posted in interviu on November 22nd, 2010 by fresh good minimal | 3 Comments

Interviu: Bogdan Marcu

BOGDAN MARCU live @ LOCAL showcase / VICE launch, EMBRYO, vineri, 19.11.2010

De ce iti place atat de mult samplingul, mash-up-ul?

Pai totul incepe cu ascultatul la altii dupa care urmeaza: “As vrea sa aud asta si la o anume piesa combinata cu alta, ca sigur ar merge sau ar suna intr-un anume fel” , depinde de tripul in care esti in momentul respectiv, nu iti mai trebuie decat un soft sau doua care sa te duc acolo si deja esti prins intr-o chestie de cateva ore bune de amestecuri, si taieturi, si potriveli pe ritm, pana cand obosesti sau ti se inchid ochii. Ala e momentul in care iti dai seama ca trebuie sa exporti si sa il lasi deoparte, sa isi lase aromele pentru o alta degustare. Apoi te reintorci, te joci cu el inca de cateva ori, iar cand simti ca nu mai ai ce sa-i faci, il postezi pe soundcloud.

01 Bogdan Marcu – Fast connected memoriz by Local Records

Multi codamna asta, cum poti fi original sampland?

Originalitatea incepe atunci cand asculti o piesa si traiesti ceva, simti ceva acolo cu sigurantza diferit de ce a trait ala care a produs piesa. Cred ca partea cu originalitatea se intampla deja de aici sau din momentul cand o fredonezi pe strada si deja reinterpretezi fancy un cover. Cand lucrezi cu sample-ul treci cam prin acelasi proces, pentru ca tinzi sa duci piesa cuiva despre care nu stii mare lucru, in lumea ta.

(more…)

Posted in interviu, Local Records on November 19th, 2010 by fresh good minimal | 3 Comments

Interviu: The Model

[LCL05] The Model – Principles of Modelling – coming out november 22nd


The Model – I Am Always On Your Mind

_
1.Care e ideea din spatele ep-ului de la Local, “Principles of Modelling”?
Am facut de-a lungul ultimilor 2-3 ani o serie de piese care erau in acelasi timp melodioase, dark si driving, sau macar aveau doua cate doua aceste atribute. M-am gandit apoi sa sintetizez un EP, adica o colectie restransa de pana la 5 piese, prin care am descris cam cum vad eu atmosfera din spatele unor showuri de moda, sau din culise, poate niste perceptii personale, in fine, stari diverse pe care le-am simtit ca fiind posibile in lumea asta. Este o viziune pur subiectiva, intensa si dark, totul pe un soundtrack melodios si vibrant.

2.Stiu ca iti place sa dezvolti muzica in jurul unor concepte sau povesti. Unii aproape te injura daca ii intrebi de asta, banuiesc ca e o diferenta de proces creativ. Te ajuta povestile, ideile din alte domenii cand creezi muzica?
Ce am facut a avut intotdeauna un concept: tot ce am facut pentru Underl_ne din Londra a fost inspirat de Isaac Asimov, iar ultimul release la Gigolo si albumul la care lucrez sunt inspirate de conceptul meu dark techno baroc. Motivul este simplu: am o viziune proprie, pur subiectiva si foarte intensa despre cum trebuie sa sune muzica mea. Daca asculti piesele mele, o sa recunosti un anumit sound, dat de synth-urile pe care le folosesc si filtrele aplicate, printre altele, dar dat in acelasi timp si de starea si aranjamentul pieselor.

(more…)

Posted in interviu, Local Records on November 17th, 2010 by de-dans | 2 Comments

Interviu: Karpov Kasparov

KARPOV KASPAROV live @ LOCAL showcase / VICE launch, EMBRIO, vineri, 19.11.2010

facebook event

1. CARE ESTE CONCEPTUL EP-ULUI?
K: EP-ul contine elemente din toata evolutia noastra de la inceput pana acum. Conceptual, nu spunem nimic in plus decat ca ne place “razboiul”.
K: Ca orice live act pe care l-am incercat pana acum, ep-ul o sa fie o naratiune, cu expuneri, conflicte si rezolvari.

2. CUM SE TRANSFORMA RAZBOIUL IN MUZICA?
K: Chimia e cea care transforma razboiul in muzica. Cu cat ne razboim mai mult, cu atat suna mai bine.
K: Nu stiu exact cum se transforma, dar stiu ca trebuie sa fie acolo. Personal nu ma simt atras de muzica in care nu pot sa intuiesc vreo tensiune, vreo frustrare sau euforie.

3. CINE E ALB SI CINE E NEGRU? CU CE PIESE DE SAH VA IDENTIFICATI?

K: Pe rand, sunt si alb, si negru. Numai contextul (spatiul, publicul sau lipsa publicului) ne poate delimita tipul culorii fiecaruia.

K: Eu sunt tabla.

(more…)

Posted in interviu, Local Records on November 16th, 2010 by de-dans | 6 Comments

Search