Sunday Scoop


facebook event

Posted in special guests on May 25th, 2012 by de-dans | 0 Comments

The Mission 2011. Intri om, ieşi brand.


text de mitzuko_barbera

Cam 3 000 de oameni attending pe facebook iar în presă zvonuri de vreo 50.000 (?), aşa că prevedeam o plajă care să geamă de lume. Nu ştiu câţi au fost până la urmă, dar am socotit câte un poliţist la 20 de cetăţeni, respectivele organe de ordine fiind toate îmbrăcate civil, adică ieftin, de vară, aşa cum se cade unor păzitori de turmă în exerciţiul funcţiunii. După controlul vârstei, bagajelor şi biletelor de la poartă, intrăm în spaţiul The Mission unde ne întâmpină ţigări, prezervative, gumă de mestecat, cartele Orange şi beţe fosforescente. Moca. Ce mai, bucuria copiilor de peste 18 ani! Zburdăm fericiţi pe plajă, ne umplem buzunarele cu gumă şi prezervative şi căutăm din ochi o bere. Cât vezi cu ochii, agenţi de securitate, firme luminoase de branduri şi ghişee cu jetoane. Două jetoane minim, 10 ron(i), echivalentul a două draght-uri Ursus. Alternativa: Redd’s. De mâncare în tot perimetrul: Pringles şi Finlandia. (more…)

Posted in cum a fost?, special guests on August 10th, 2011 by fresh good minimal | 17 Comments

TATAIA #3

(more…)

Posted in special guests on May 25th, 2011 by de-dans | 2 Comments

Less is more

text & mix by Weapons Grade

Weapons Grade – Less Is More (freshgoodminimal.ro exclusive mix)

Ideea de minimalism m-a lăsat întotdeauna rece, cel puțin când vine vorba de muzică. Sunt un fan declarat al muzicii negre, al valului sonor revărsat din Africa în ultimele sute de ani, poate singura consecință pozitivă a atrocității reprezentate de comerțul cu sclavi. Jazz, blues, calypso, reggae, rock’n roll, soul, funk și în cele din urmă hip-hop sunt atât puncte de referință în această istorie, cât și contraargumente la adresa minimalismului, poate cu excepția primului. Cu atât mai mult un gen atât de recent precum drum’n bass-ul (muzica la fel de neagră la origini). În consecință, mult timp am fost convins că între minimalism și drum’n bass nu există nici o legătură, schimbându-mi încet-încet părerea în ultimii ani, până când recent am ajuns la un punct de cotitură.

Ray Keith e unul dintre cei mai vechi și respectați producători de drum’n bass și un nume binecunoscut oricărui fan dnb. Sub aliasul Dark Soldier, avea să scoată în 2001 la labelul propriu, Dread Recordings, LP-ul Sinister, sub forma de viniluri (5 la număr) și un dublu CD. Printr-o coincidență fericită și bunăvoința unui prieten stabilit în UK, CD-ul cu Sinister mi-a aterizat nu demult în brațe. Nu mai ascultasem drum’n bass timpuriu de ceva vreme și prima audiție mi-a provocat un oarecare șoc, plăcut de altfel.

Este drum’n bass pur, “bare-bones” cum s-ar spune. Tobele dure, neprocesate, formează scheletul iar basul este crud, visceral și primitiv. Singurele ornamente permise sunt ocazionalul sample vocal/instrumental sau câte un hoover sălbatic cu iz distinct de ’90. Diferența față de o piesă contemporana Chase ‘n Status sau Nero nu poate fi mai izbitoare, cei 10 ani de metamorfoză ai stilului mai evidenți. OK, și ce are asta de-a face cu minimalismul? Foarte mult, dacă începem să privim muzica spațial și nu liniar.

Una dintre lecțiile de bază pe care le învață orice inginer de sunet ține de spațialitatea muzicii. O piesă are trei dimensiuni: înălțimea (gama de frecvențe, de la cel mai jos bas până la cele mai ascuțite înalte), lățimea (poziționarea stereo, stânga-dreapta) și adâncimea (dinamica volumului, tare-încet). O altă lecție importantă este că în muzică, ceea ce lipsește este la fel de important ca ceea ce există – un gol, fie el în ritmul tobelor, în linia melodică principală, sau în spectrul de frecvențe, poate defini piesa chiar mai mult decât elementele sale constituente.
(more…)

Posted in special guests on May 9th, 2011 by irishima | 9 Comments

Loredana – Rain Rain Remixed

rain-rain-remixed

Proprietarul blogului Warmer Climes, jurnalistul Vlad Stoian a pus singur cap la cap, pas cu pas, o compilatie cu nu mai putin de 50 de remixuri ale piesei Rain Rain compusa si produsa de Loredana Groza alaturi de Sleepy Rebels si lansata la Media Pro Music in iulie anul acesta. O munca titanica, plina de entuziasm, care reuseste sa uneasca doua lumi muzicale ce nu pareau sa se intalneasca vreodata. Felicitari!

Label-urile de la care vin cei implicaţi în proiect sunt: Sincerely Yours, Labrador, Arts & Crafts, Error Broadcast, Look, Emotion, Rico, Olde English Spelling Bee, Shelflife etc. De la LocalRec avem Minus, Eusebio in formula High Jet, alaturi de Waar si Bogdan. Piesa acestuia din urma in premiera la streaming, in exclusivitate pentru FGM.

Loredana – Rain Rain (Bogdan full rework) by Bogdan

Compilatia contine două cd-uri imaginare, Rain Rain Remixed 1 şi Rain Rain Remixed 2, o singură arhivă, totul free, digital. “Niciun interes comercial, nimic pentru bani. În mijlocul infernului capitalist, îmi permit încă unpic să-mi păstrez naivitatea şi să zic ‘Totul pentru muzică!”.

Lansarea pachetului va avea loc in noiembrie, pe blogul Warmer Climes, simultan cu apariţia videoclipului la piesa Rain Rain, integral 3D. Filmat anul trecut in august, la Los Angeles, în deşertul Mohave, videoclipul s-a bucurat de prezenta actorului de comedie Nicolas Ullman si a fost regizat de Julien Rocher. Regizor 3D a fost Pitoff (cel care le-a dirijat pe Halle Berry şi Sharon Stone în Catwoman).

(more…)

Posted in special guests on October 26th, 2010 by de-dans | 13 Comments

the.poorrelatives.ro

untitled-1

Ladies & Gentlemen,

With the best of the intentions, we would like to introduce you to our new playground, the poor relatives’ website: the.poorrelatives.ro

Since it’s all about family in here, we will try to connect like-minded people from different areas in order to give you a little bit of variety and the usual semi dark mellow tone. Some of them will do showcases, others will rub the mint, but it’s all love.

And for these, we have the fallowing columns: Mixoligian / ADSR / Tschussy Feng / Poster Boy / Top Ten

(more…)

Posted in special guests on October 6th, 2010 by de-dans | 3 Comments

Votati 1 Mai ziua nationala!

1-mai

text & photo by amdraci

Slalomând mai important ca Alberto Tomba printre aburi de ălgi, sări de mări şi alte idei demne de îmbrăţişat auditoriul până la epuizare, am decis să nu mai fiu supărat pe tastatura usb 2.0, marca HP. Au apus first days of May, deci plei!

Când vine vorba de fotbal, politică, maşini, sex în grup, fiscalitate şi sentimente, toţi suntem experţi în toate. Cât despre muzică, dacă te pune dracu să scapi vreo părere, toată audienţa intră în fibrilaţii mai rău decât atunci când scapi un pârţ anonim la un parastas de bisexuali, vorba epistolei. Aşa că de ce tocmai eu, proaspăt lovit de criza vârstei a doua, mai rău decât un autobuz plin cu astmatici în care s-a înfipt un marfar, să nu mă duc la mare?

Motivaţia e simplă, sărbătoream alături de mine, al 15-lea unu mai consecutiv. La mare!
Şi după ce m-au alungat hoardele barbare din Vamă, vineri, spre miez de noapte, m-am parcat direct în epicentrul dezmăţului: parcarea de la Marea Neagră, hotelul, acolo unde se aruncă gunoaiele de la Kudos, şi din rest. Că tot veni vorba, la Kudos duduiala să tot fie maximă pe la vreo dou`, ora aproximativă a aterizării. Li se face şi acum literelor pielea găină când mă gândesc cum vuia lumea din toate părţile.

Unde Vuia toată lumea, la Sunwaves? Şi dă-i bice!

Şi aşteptam toţi ca nişte copii în faţa cofetăriei Macu Roşu, poate poate prindem ceva bragă. Depăşim cu emoţie prima triere făcută de jandarmi curioşi de ce avem prin portofele, dar la următoarea se complică mai rău decât teorema fundamentală a calculului integral. Cei cu bilete în stânga, cei cu cash în dreapta. Ba nu, “invers!”, se striga. Hai că era mai bine la început şi tot aşa. Ce mai conta, corturile nu pleacă-n mare şi-n portofel de obicei nu ascund nimic.

Şi gata, verde stop! Am intraaaaaaat! O fi unu maiu’ ăsta o totală petrecere de mase, înghesuit, transpirat, cu coadă nesfârşită la bar şi-n budă, dar participantele, tinere, bătrâne, piţi, fiţi, blonde sau brunete, înalte sau pitice, să dea dracu de nu erau outfitate de tot respectul. Cât despre ei, nişte ţărani cu ochelari pirat în apropierea pupilei. Oare am fost singurul care mi-am pus la iebar nişte colecţii importante de erecţii?

(more…)

Posted in cum a fost?, special guests on May 6th, 2010 by fresh good minimal | 10 Comments

Search