Minus face aplicații pentru Iphone

BeatSpiral is an innovative sample performance instrument for the iPad, iPhone and iPod touch.
Chop samples, make beats and perform live. Choose from the included library or import your own.

Apple Store /  Facebook page

Liveul de la de:kolectiv

BeatSpiral Jam 1 by A N A D O L C H I O I

Posted in art.ist on September 20th, 2012 by fresh good minimal | 17 Comments

Norzeatic si Khidja – Aici Acum

cover-myspace

Lansare album @ Fabrica, 4 noiembrie 2010, ora 21.00 / facebook event


Norzeatic si Khidja – Calator

Norzeatic si Khidja – Muzica si cuvantul

Norzeatic si Khidja – Soldatul

Grupul Norzeatic-Khidja pregăteşte, în cadrul proiectului său spaţial, lansarea modulului Aici acum, anunţă specialiştii. Modulul a primit undă verde după ce s-a aflat timp de mai mulţi ani în cercetare şi teste. Este prima dintr-o serie de misiuni programate în acest sfârşit de an în locaţii de pe teritoriul ţării.

Publicul interesat va putea urmări evenimentul la observatorul Clubului Fabrica din capitală. După desprinderea de sol, modulul va intra în linie dreaptă, propulsia fiind însoţită de descărcări electrice şi apariţia unor discuri.

(more…)

Posted in art.ist, de-dans on November 4th, 2010 by de-dans | 4 Comments

Avant’n’Gard – Geometric incorect @ Control

40696_419679536746_532791746_5270827_4528844_n

Geometric incorect@CONTROL CLUB, 31 octombrie 2010 by Avant’n’Gard

Maria Bablabaş speaking: Avant’n’Gard – un colectiv artistic care-şi spune povestea expresiv curată, necosmetizată, necizelată voit. Este improvizaţie, dar nu numai. Osmoză. Încercăm să ne apropiem de funcţia iniţială a muzicii, aceea de a lega oamenii într-o societate. Sonoritatea se iveşte spontan, cu referiri la inspiraţia de moment, impresiile de peste zi, de peste ani, de peste scrieri, spaţiul înconjurător şi o oarecare doză de „etc”. Căutăm punctul de echilibru dintre noi înşine şi sunetele înconjurătoare. Vag muzical vorbind – ne găsiţi undeva între ambiental, psihedelic, teatru muzical, free jazz, influenţe din folclor, zgomot. Aşa apar aceste poveşti care traversează timpuri suprapuse, sunete incoerente, frânturi din amintiri muzical netrăite, căi armonice adunate în cluster, căderi abrupte, personaje modern modale, de la ordine la fărâme, de la disonanţe la linie dreaptă. Avant’n’Gard il are alaturi, de cele mai multe ori, si pe Gabriel Balasa – percutii

Maria Balabaş – claviaturi, singing bowls, voce
Mihai Balabaş – chitară electrică, efecte, vioară
Călin Torsan – instrumente de suflat multe

Geometric incorect @ Control Club: Nici unul dintre performance-urile noastre nu seamănă cu celelalte. Ne-am asumat posibilitatea de a „greşi”. Întorcând foaia de cealaltă parte – suntem liberi. Şi voi împreună cu noi. Geometric incorect înseamnă o stare virtuală de existenţă a lumii din jur, definită printr-o desfăşurare sonoră largă, şoptită, povestită, armonizată, deformată, destăinuită, necăutată.
Psihedelic ambiental cu influenţe poetice şi balcanico-melodice.

Posted in art.ist, cum a fost?, sets on November 4th, 2010 by fresh good minimal | 2 Comments

under:tone01: Skudge live

skudge

Skudge (live), Ion, TBF, Aeromaschine, Whiteroly /

MNAC / joi 4 noiembrie / 21h – 3h / acces gratuit pana la 23h, 10 lei dupa

Under:tone este un nou label de petreceri, care promite sa aduca la Bucuresti, soundul Berlinului. La prima editie vine cu duo-ul suedez Skudge, care vor face live, iar pe 9 decembrie cu Shed. La fiecare editie, va fi in line-up si cate un artist Local Records.

SKUDGE LIVE AT THE OFFICE-15.05.10 by freshgood02

“Sunet pe vinil, anonim, cu influente puritane, sinonim cu Hardwax, cu ecouri in toata lumea”, scrie Resident Advisor despre Skudge. Cei doi activeaza de anul acesta, la propria casa de discuri ce poarta acelasi nume. Au doar o mana de viniluri scoase, techno rafinat, clasic, dar inca fresh, realizat cu fler tehnic subtil. “Intr-adevar, am fost influentati mai mult sau mai putin de Basic Channel si de alti artisti techno ai anilor ’90. Incercam insa sa producem un sound care suna ca un mix intre vechi si nou”. Nu reinventeaza roata, dar nici nu au nevoie sa faca asta. Desi recicleaza sunete, soundul lor este incredibil de individual. La MNAC, Skudge vor performa live cu un drum machine, doua sintetizatoare, un sampler, un midi analog sequencer, un echo, un reverb si un amplificator. Cand scot piese, o fac doar pe vinyl “pentru ca este mai distractiv si este o opera de arta”. Numele lor nu sunt cunoscute. Cei doi cred ca anonimatul face parte din esenta muzicii techno: “Am ales sa fim anonimi pentru ca vrem ca ascultatorii sa se focuseze pe muzica si nu pe pe personalitate. Pentru noi, muzica vorbeste de la sine”.

(more…)

Posted in art.ist, weekend warrior on November 1st, 2010 by fresh good minimal | 2 Comments

Suie Paparude

suie paparude speaking: E Soundcheck , check! check! check!. Check dis out: Filmat in intregime intr-un studio cu croma key, cu o camera red one. Decorul a fost construit in totalitate din poze decupate si
regrupate de catre Damian Groves si apoi animate de catre maestrul Adrian Aghenitei, regizorul clipului. V-ati prins? S-a realizat astfel o animatie 2D, intr-un spatiu de compozitare 3D. E Suie Paparude – Soundcheck, filmat cu participarea fanilor de pe forumul www.suiepaparude.ro si reprezinta primul single de pe viitorul album, care va aparea in luna august 2010. De la Suie, decat respect si enjoy!”

Posted in art.ist, download on June 16th, 2010 by fresh good minimal | 9 Comments

Floating Points

floating-points-ntmain1

FLOATING POINTS LIVE @ MELLOW FEST, SOFIA, VINERI, 28 MAI 2010

Londonezul Sam Shepherd are 23 de ani si isi da doctoratul in farmacie. Muzical, ca DJ, trece prin toate stilurile si le imbina astfel incat creaza hibrizi precum boogie house sau glitch-hop dubstep sau te miri ce. “Pun muzica de cand aveam 13 ani, dar nu –am considerat niciodata DJ. Cand eram copil, toata muzica pe care voiam sa o cumpar – jazz si clasica – era mai ieftina pe disc, asa ca facea sens sa-mi cumpar vinyluri. Am sfarsit prin a cumpara platane si a cumpara foarte mult bullshit, ca piano house, ha, ha!. Discurile mele contin de toate: muzica siriana, indiana, calasica, jazz, house, dubstep, hip hop, soul. As spune ca jumatate din colectia mea de discuri este muzica clasica sau jazz. Restul e haos…Imi place hip hop, dar stiu atat d eputine despre el. Imi place mult technoul vechi”.

Floating Points//mix//Mary Anne Hobbs//BBC Radio 1 – 21/01/09 by floatingpoints

fl1

Ca producator, face riffuri de synthuri si melodii acide care au atata caldura si consistenta incat ai impresia ca le poti atinge. S-a lansat anul trecut, a scos patru ep-uri dementiale, majoritatea la labelul propriu, Eglo, dar el produce inca de acum 12 ani. Asa ca, la multe dintre piesele scose in 2009 a lucrat si 5-6 ani. Si-a petrecut adolescenta jucandu-se cu echipament vintage si spune in interviuri ca influentele principale ii sunt Stockhausen si Varese, dar si Atkins si May.

Floating Points – Vacuum EP by eglo

(more…)

Posted in art.ist on May 27th, 2010 by fresh good minimal | 7 Comments

Brandt Brauer Frick [BBF]

BRANDT BRAUER FRICK LIVE @ MELLOW FEST, SOFIA, SAMBATA, 29 MAI 2010

Cei trei nemti arata pe scena precum Kraftwerk in anii ‘70, iar muzical sunt un succes european, desi n-au scos pana acum decat doua EP-uri. Muzica clasica contemporana se intalneste cu techno acustic si pumping house cantate la diverse instrumente: pian, synth-uri analog, tobe, vibrafon, bas, alama, alte percutii si alte corzi. Este incredibil cum poate iesi atata energie din niste instrumente pe care le credeai inofensive. Creeaza texturi ce aduc aminte de Steve Reich si techno oldschool, dar si de ritmurile organice ale berlinezilor de la Wareika. Creeaza de asemenea, nostalgii krautiene. Experiment meets deepness, complexity meets minimalism

Piesa Bop, de pe ep-ul Iron Man scos anul trecut la labelul Tartelet este un monstru poliritmic cu un videoclip spectaculos, ce arata un ansamblu de 11 muzicieni acompaniati de balerine. A fost regizat chiar de un membru din trupa, Daniel Brandt. Impreuna cu Jan Brauer, formeaza trupa Scott de minimal swing spun ei, dar de fapt produc muzica de club cu atitudine jazzy. Paul Frick in schimb, a studiat compozitia clasica si moderna impreuna cu Friedrich Goldmann (tatal producatorului Stefan Goldmann), in Berlin si produce house, atunci cand nu compune muzica experimentala pentru orchestra. “Brandt Brauer Frick nu sampleaza nici macar un bass drum. Inregistram totul acustic si cateodata cu un synth analog. Avem tone de piese fara hi-hat-uri! Percutia este de obicei pianul sau chiar doar betele de la tobe”, spune el intr-un interviu pe Resident Advisor, pe care il recomand de citit.

(more…)

Posted in art.ist on May 25th, 2010 by fresh good minimal | 28 Comments

Search