Brandt Brauer Frick [BBF]

BRANDT BRAUER FRICK LIVE @ MELLOW FEST, SOFIA, SAMBATA, 29 MAI 2010

Cei trei nemti arata pe scena precum Kraftwerk in anii ‘70, iar muzical sunt un succes european, desi n-au scos pana acum decat doua EP-uri. Muzica clasica contemporana se intalneste cu techno acustic si pumping house cantate la diverse instrumente: pian, synth-uri analog, tobe, vibrafon, bas, alama, alte percutii si alte corzi. Este incredibil cum poate iesi atata energie din niste instrumente pe care le credeai inofensive. Creeaza texturi ce aduc aminte de Steve Reich si techno oldschool, dar si de ritmurile organice ale berlinezilor de la Wareika. Creeaza de asemenea, nostalgii krautiene. Experiment meets deepness, complexity meets minimalism

Piesa Bop, de pe ep-ul Iron Man scos anul trecut la labelul Tartelet este un monstru poliritmic cu un videoclip spectaculos, ce arata un ansamblu de 11 muzicieni acompaniati de balerine. A fost regizat chiar de un membru din trupa, Daniel Brandt. Impreuna cu Jan Brauer, formeaza trupa Scott de minimal swing spun ei, dar de fapt produc muzica de club cu atitudine jazzy. Paul Frick in schimb, a studiat compozitia clasica si moderna impreuna cu Friedrich Goldmann (tatal producatorului Stefan Goldmann), in Berlin si produce house, atunci cand nu compune muzica experimentala pentru orchestra. “Brandt Brauer Frick nu sampleaza nici macar un bass drum. Inregistram totul acustic si cateodata cu un synth analog. Avem tone de piese fara hi-hat-uri! Percutia este de obicei pianul sau chiar doar betele de la tobe”, spune el intr-un interviu pe Resident Advisor, pe care il recomand de citit.

ep

[Tartelet Records]Iron Man/ 2009/ try / buy

De pe noul EP, Wallah / Butto, scos tot anul trecut la The Gym (proaspatul label al celor trei), nu avem decat un youtube. In iunie, album de debut, You Make Me Real.

Pentru cine vrea sa-i vada, weekendul acesta pun in Bulgaria, la Sofia, la festivalul Mellow, unde biletul este 20 de euro, iar line-up-ul de exceptie.

Posted in art.ist on May 25th, 2010 by fresh good minimal | 28 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search