TATAIA #5

Super sample de folclor contemporan:

Open publication – Free publishingMore arta

(more…)

Posted in dezbateri on June 28th, 2012 by fresh good minimal | 1 Comments

boing bum-chak: Viitorul nu suna bine deloc

_
Compilatia Electroblogro – The Future. Viitorul nu suna bine deloc (I)

_

and we couldn’t agree more / moarte folcloristelor

_

Posted in dezbateri on June 20th, 2012 by de-dans | 0 Comments

Fă-ți veacul la Energiea

Cine nu știe de Energiea pub & hub chiar ar trebui să treacă pe-acolo, pentru că e un loc tare și unic în București. Și ca istorie, și ca arhitectură, și în privința ca ce se-ntâmplă pe-acolo.

În primul rând e foarte mare și are multe zone diferite în care să te-așezi, mai exact îți alegi tipul de scaun în funcție de dispoziție. Designul poartă amprenta arhitectului Cristian Corvin care a mai făcut niște baruri unde ne pierdem nopțile, precum Atelier Mecanic și Papiota.

În al doilea rând, are istorie. Clădirea asta s-a constuit în 1913 și a găzduit de-a lungul timpului o  croitorie, o șoșonerie, o ceasornicărie, o băcănie, o cafenea, restaurantul Trocadero devenit ulterior Ciocârlia pe vremea comuniștilor, o cantină a Ministerului de Interne și de două ori o tipografie, dintre care una, ce să vezi, se numea „Stabiliment de Arte Grafice Energiea”, în perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. De-asta scoate Energiea în prezent ziar super mișto, la dimensiunile gigantice de pe vremuri, cu știri urbane despre experimentaliști contemporani.

(more…)

Posted in dezbateri on June 15th, 2012 by fresh good minimal | 1 Comments

Concurs de remixuri cu trackurile Casablanca Records

Burn Studios a adus impreuna doua dintre cele mai notorii nume din muzica electronica, Casablanca si Gomma, si sunt in cautare de producatori care sa remixeze track-uri de pe noul EP – Casablanca Reworks.

„Walk the night”, original produs de Skatt Brothers si refacut recent de The Phenomenal Handclap Band, este track-ul pus la bataie pentru concurs. Remixul cel mai creativ si original va fi lansat in mod exclusiv de Gomma Records.
(more…)

Posted in dezbateri on February 22nd, 2012 by fresh good minimal | 0 Comments

Theo Parrish @ BW


Theo Parrish @ Backyard Weekend, vineri, 03 iunie / locatie schimbata: Turabo Summer Club

Theo Parrish in The Wire, martie 2011 – pdf files

(more…)

Posted in dezbateri on June 2nd, 2011 by de-dans | 2 Comments

O poveste cu cocalari

Ca unii dintre vinovatii discursului “anti-cocalari” pe zona noastra dar si ca emitatori ai butandei “anti-cocalarul este un cocalar” va prezentam cel mai inteligent, in the know si precis text despre manele. Ever.

Adrian Schiop – Cum au ingropat elitele Romaniei manelele. O poveste cu cocalari.

Stigma economică bate stigma etnică / In a doua jumătate a deceniului 9 masele au acceptat capitalismul / Capitalismul, văzut ca utopie (a prosperităţii), cum altadătă comunismul / Manelele, marginalizate de toate elitele / Hiphopul, apărat de elitele progresiste ale momentului / De ce hip-hop-ul da şi manelele nu / La început, manelele şi hophopul au mers împreună / De ce manelele şi hiphopul n-au mai mers împreună / Subversivitatea manelelor / Paraziţii case / De ce avem boală pe manelisti. Un prim răspuns / Similarităti între România şi Bulgaria / Substituirea ‘lichelei’ neocomuniste cu ‘mitocanul’ capitalismului sălbatic / Unde sunt cocalare elitele anticomuniste / Cum s-a ajuns la ecuaţia manele = prostie / Noile elite de stânga, clone mai subtile ale vechilor elite anticomuniste / Cultura urbană nu vrea să fie cool balcanic, vrea să fie copia adibas a Berlinului / Stânga verde nu vrea manele / Manelele, în pierdere de audienţă / Excepţiile / Exotizarea cocalarului / Suntem epifenomene ale complexului de subdezvoltare / Cocalarul, brand de ţară.

Posted in de-dans, dezbateri on January 26th, 2011 by de-dans | 9 Comments

Interviu: Ion / Clontz

macheta Local in Tataia #2

Initiativa admirabila a blogului Boing Bum-Chak de a alege ce a mai ramas dupa scandalul nascut de EP-ul lui Ion (Schutzhaft) si a incerca sa defineasca mai bine pozitiile si problemele intr-un interviu cu cei doi poli: Ion Dumitrescu si Montgomery Clunk (clontz). Pentru cei ce nu stiu povestea, blogul face si o foarte buna introducere si punere in context. Textul si interviul complet mai jos.

Fie ca esti constient sau nu arta are si o dimensiune politica, scapa si în afara intentiei pur estetice. E important ce putem articula in afara descrierilor stilistice, in afara de “suna bine” si de aproape religiosul “eu asa simt”. Ce genereaza muzica ta ca discurs contemporan?” Ion Dumitrescu

“Mi se pare cam dificil sa transmiti un mesaj critic la adresa ordinii sociale folosind oscilatoare. […] Sunt impotriva explicatiilor necerute de ascultator. Este clar ca sunt adeptul subiectivismului in ceea ce priveste muzica…nu mi se pare ca muzica vine ca un flacon de ampicilina…cu instructiuni de ascultare.” Montgomery Clunk

Face-Off Montgomery Clunk / Ion Dumitrescu. Un epilog la episodul Schutzhaft EP.

Posted in de-dans, dezbateri on December 8th, 2010 by de-dans | 20 Comments

Search