Radio Romania Cultural presents Podcast Eclectic @ Dimineata Crossover

gal_listening_to_radio

miron ghiu speaking: Emisiunea care-mi gazduieste cele cinci minute si ceva de delir sonor se cheama Dimineata Crossover si este teritoriul experimental al Mariei Balabas. Ea a avut ideea sa imi dea o parte din spatiul ei de emisie, in care sa ma pot desfasura. Rubrica trebuia sa se cheme Delia, in amintirea primului meu tuner radio si a uneia dintre pionierele muzicii electronice, Delia Derbyshire. Pana la urma i-am zis “Podcast Eclectic”, ca sa subliniez atat faptul ca abordez specia “radio” din perspectiva noilor media, cat si playlistul cel putin exotic.

Podcast Eclectic – 02 – Uwe Schmidt (Senor Coconut) by nomaduzzu

Rubrica e caracterizata de tot felul de ciudatenii din muzica electronica. Prima editie a fost un studiu de caz pornind de la piesa “Everything in its right place” a celor de la Radiohead si trecand prin multe versiuni ale acesteia, iar urmatoarea editie am dedicat-o unui miniserial despre un personaj care ma fascineaza de ceva vreme, compozitorul Uwe Schmidt. Ora de difuzare e 9.45, in fiecare luni dimineata.

Podcast Eclectic – 01 – Everything in its right place by nomaduzzu

Subiectele mi le aleg in functie de obsesii mai vechi, pasiuni mai noi si, evident, playlistul de Winamp si de Last.fm. Nu am educatie muzicala in afara de miile de ore petrecute in fata radioului si intre casti. Vor urma si romani, intentionez sa prezint atat nume noi cum ar fi Bogdan Marcu sau Rezistenta Materialelor, cat si sa promovez artisti care vor avea performance-uri in Romania, cum ar fi Dan Deacon, la Rokolectivul din aceasta primavara. Va doresc auditie placuta!

Posted in radio on January 25th, 2010 by fresh good minimal | 4 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search