Monotron / Stylophone / Stylophone Beatbox

2573819_800

Monotronul este un sintetizator analog in miniatura. Are 95 de grame, mai putin decat un iphone. Deşi suficient de mic pentru a-l tine intr-o mana, reda sunete marete. Se foloseste usor. Se concentreaza pe cei mai importanţi parametri de sunet, panoul contine numai cinci butoane si un comutator. Are clasicele filter analog Korg MS-10 & MS-20 si boxe. Ne putem cumpara toti, costa 59 de euro, se poate cumpara de aici.

2764669_800

Monotronul este urmasul stylophone-ului, un alt sintetizator in miniatură inventat in 1967, de englezul Brian Jarvis, pe cand incerca sa repare pianul de jucarie al nepoatei sale. O reparatie simpla s-a transformat intr-o modificare majora, care a dat nastere unui nou instrument, un mini pian electronic. Tastatura metalica facea zgomot printr-o conexiune electrica declansata la atingerea cu un ac de safir, adica cu un ac de pick-up. S-a fabricat timp de sase ani, s-a vandut in trei milioane de exemplare, mai ales pentru copii. O multime de artisti au folosit instrumentul, printre care si Krafwerk, in piesa Poket Calculator, de pe albumul Computer World.

La 32 de ani, Dubreq, firma care a produs stylophon-ul, si care si-a pus “q” in nume ca sa sune nemteste, se hotareste sa aduca imbunatatiri si produce Stylophone S1. Noul model care arata foarte mult ca prima varianta, numai ca are in plus un control al volumului si doua sunete noi. Costa 29 de euro, se cumpara de aici.

2764604_800

Anul trecut, Re:creation a lansat un alt model, Stylophone Beatbox, care pastreaza caracteristicile originale, dar vine cu tehnologie noua si cu sunet updated. Are o tastatură circulară, cu 13 pedale metalice care canta fiecare alta percutie. Costa 29 de euro, se cumpara de aici.

Posted in academia on July 13th, 2010 by fresh good minimal | 2 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search