Buzz.RO! Makunouchi Bento & Vali Chincisan

raspunde vali chincisan

Urmaresc clipurile tale un fir epic din start sau se contureaza pe parcurs?
– Plec de la o idee la inceput, dar fara sa urmaresc o liniaritate in povestire. Exista un punct in care ma opresc in a povesti, tocmai pentru a lasa loc la interpretarea fiecaruia. Mi se intampla de multe ori ca povestea mea sa difere de ce inteleg altii, ceea ce mi se pare ok. Imi place cand cineva construieste mai departe.

– Cum iti vine ideea, stai si asculti piesa de multe ori sau este ea deja acolo si muzica o dezvolta?
– Ambele variante. Muzica o dezvolta cu siguranta. In majoritatea cazurilor ideea de baza este foarte simpla. In “Butter of a fly” un individ sta intins pe spate si vizualizeaza un univers interior. Restul e descrierea peisajului. Accentul il pun mai mult pe felul in care reprezint elementele din animatie, pe care le incarc cu diverse semnificatii.

– Ce cauti in muzica, pentru clipurile tale?
– Momentan, ca artist, animatia sincronizata pe muzica mi se potriveste cel mai bine. Merge mana in mana cu ideea de nonlinearitate. Unitatea este data prin faptul ca sincronizez imaginile pe sunet. Imi face placere sa colaborez cu mai multi artisti care au stiluri diferite. O latura de a mea se potriveste foarte bine cu ce fac baietii din Timisoara, Makunouchi Bento, o alta latura mi se potriveste cu muzica lui Brazda lui Novac, unde automat si compozitia animatiei e mai diferita. Pe Tanz Ohne Music sunt foarte minimal, iar cu Minus, de exemplu, mai ales pe setul de Gameboy, animatia e mai jucausa. Fiecare muzician cu care lucrez, imi ofera ocazia de a-mi experimenta animatiile in moduri diferite.

Posted in buzz.RO, interviu on January 20th, 2009 by fresh good minimal | 1 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search