Buzz.RO! L’orchestre de Roche vs Nigels

l_135e4fcf8fcb4d19b166a824976f82a4

Astazi / Fabrica / L’orchestre de Roche / Discoballs / 21:30/ intrare 10 ron

THIS ISSUE IS UNDER DEBATE, PLEASE READ COMMENTS

Text by Nigels

Cred ca sunt oameni care ar fi bucurosi sa afle ca exista o familie de muzica electronica in Bucuresti: oameni care fac muzica, canta muzica, pun muzica si o promoveaza prin partyuri de toate felurile. Pe data de 15 februarie, in saptamana a 7-a, ziua a 7-a, incepand cu ora 7 dimineata, anul 2009, ne-am vazut toti la fata in Suburbia, Goblin, Coolcat, Traian42 si Armoniei in cadrul primei editi 7ARTE organizata de Curcanu. Eu sunt Nigels si sunt frate cu Brum Conspiracy, L’orchestre de Roche, MC Bean, Unlocka, Tomasan, Selecta B, chiar si El Negro (non electronic). Astazi va prezint cu bucurie L’orchestre de Roche si Nigels.

L’orchestre de Roche este o trupa eleganta de live electronics, mai curand o trupa care canta live muzica electronica. Muzica este facuta de Nigels si aranjata pentru concerte de orchestra. Concertele sunt absolut trip: dans cu ochii inchisi, vizualuri profunde, sunete dintr-o lume paralela. Anul trecut sunau si psihedelic, din cauza chitarii mele mega efectizata. Acum insa, Ciubuc (noul chitarist) pastreaza distinct nota de “elektro”.
Cam toate piesele au o poveste. Acum, trupa se pregateste sa traga in studio profesional asa cum canta ei live si o sa urmeze un album care are deja si un nume: “Analog vs digital”, dar pentru mine asta inseamna L’orchestre de Roche vs Nigels.


L’orchestre de roche – Evolution Zero

Anul trecut una dintre piese a fost gandita impreuna cu Selecta B, intr-o camera de hotel din Vama Veche. Vocea lui Selecta B a fost inregistrata in pauzele dintre turele Shire – hotel, iar mai tarziu piesa “Evolution Zero” era cantata deja de trupa la 5 dimineata cand iesea soarele din apa.


L’orchestre de Roche – Mamulos.mp3

Piesa “Mamulos” il reprezinta pe managerul trupei. Cei care il cunosc au spus ca il asculta pe Mamulos. Trackul asta a fost construit in sala la Kani in seara dinainte de “Summer Break Festival” de la Deva.


L’orchestre de Roche – Rasputin Remix

Un loop – doua scoase de pe compilatia originala “Best Of Boney M” si cumparat din magazinul Muzica a adus orchestrei remixul “Rasputin”, conceput impreuna cu BVS.

 

nigel

Nigels este numele unei celule de productie, cum ii spun eu. Muzica este produsa de mine (Alexandru Ionita). Mai este Dorin Savu (vocal si manager), Adriana Butoi (actrita/vocal), Cristi Matesan (tobar). Participanti: Acen Gilbert (percutionist din Cuba) , MC Bean (acum MC la Suie Paparude) ,Alex Purje (vocea din trupa Rain District), Andrei Filip (basist la L’odR ), BVS (sound design L’odR) si Selecta B, insa lista se completeaza periodic.
Nigels este IDM, Electro Funky, Dub, Minimal. E si lounge, dar e si dance, si in curand o sa se auda in cluburi in format live sau producer set. Cred ca incep cu Suburbia si ne vedem anul asta la partyuri sa dansam inteligent.

 


Nigels – Mind Shuffle

Nigels nu este comercial, pentru ca nu comercializeaza produsul muzical. Scopul meu este sa pun muzica pentru cei care au nevoie de coloana sonora in viata lor. Tzac-Pac!


Videoclipul lui Stamp este facut prin decuparea interesantelor discutii din documentarul “How the future sounded like” – Arthur Russell. Fara nici un motiv comercial clipul asta este exact ce pare.


Remix la “Have no fear” si un clip montat tot prin decuparea monoloagelor din documentarul “We are the aliens” – BBC. Nimic comercial la mijloc.

Posted in buzz.RO on February 19th, 2009 by fresh good minimal | 14 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search