nu-rave.ro

acu, de cand cu backgroundul asta, mi-am adus aminte ca vroiam sa scriu mai de mult cat de rau imi pare ca nu avem inca o scena de nu-rave in ro. e bine ca ne-am minimalizat, suntem pe trendul corect dar iar se simte in aer lipsa diversitatii. am inlocuit progressive house-ul cu minimal, am mai convins doua trei sute de pustani sa iasa la club (eu personal, cativa mai in varsta, multumesc) dar tot nu am crescut indeajuns incat sa apara trenduri paralele si apropiate ca impact. la noi “the indie kids” stau in casa si considera ca house-ul e manea. so 90’s of them. in europa, se imbraca in mov electric si dau din cap pe beat. daca te uiti pe last.fm la pustimea indie, toti asculta digitalism si justice dar nu au unde sa iasa din casa. simt ca se coace ceva acolo dar inca nu a izbucnit public si vreau sa fiu eu primul care se bucura cand asta incepe sa se intample. si se intampla cum s-au intamplat toate in tara asta. cu fanarioti. englezi, nemti. tom wilson, logan, sven incep sa faca niste petreceri mici dar din ce in ce mai de succes pe zona asta si o sa fie din in ce in ce mai plin la web si b52 cu dancing indie crowd. weekendul asta, warriorul din mine renunta la luciano si se duce sa il vada pe sven (dj’s with bad haircuts) la web cum face praf toate fineturile si danseaza lumea cu dirty distorted electro impanat cu, nomine odiosa, chitari.
se intampla deja, astept culorile.

le: nu vreau sa ignor romanii care fac asta de mai mult timp decat imi inchipui eu dar totusi sunt convins ca la noi e nevoie de print strain ca sa dea drumul la lucruri. romanii nu creeaza scoala, nu au apetenta pentru curente si miscari, pentru ca sunt unici, deosebiti si necatalogabili. ca mircea lui freshgoodminimal care se simte claustrat de etichete. le place in sufragerie si le e frica.

panica: daca un oras nu poate sustine natural decat o singura scena? nu-rave la berlin? nu prea. minimal la londra si paris? subtire.

Posted in de-dans, dezbateri on October 26th, 2007 by de-dans | 0 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search