Tensnake, Go Deepsco!

l_a5b2cfaa1f2e4b78b2bc2cf8c267c203

text by monici

Pe fondul unei aversiuni de genuri si subgenuri muzicale te pomenesti, ca ascultator, tinta tuturor influentelor posibile. Daca ramai in proprietatea unui singur stil, implicit devii obtuz in calea muzicii produse ca feeling si nu ca parte integranta a unei categorii. Highlight-ul contemporan e reprezentat de producatorul proaspat iesit pe piata, cu maximum 3-4 ep-uri la activ si o colectie de aproximativ o duzina de remixuri si re-edituri. Astfel de nume sunt sustinute de labeluri precum Radius si Endless Fight (Mule sublabel), cu prestigiu in favorizarea elitei. La randul ei, elita, precum cei ca Prins Thomas, Mark E si Radio Slave face lobby subtil, online, pentru cei nou sositi. Tot elita le creaza conditii favorabile evolutiei muzicale si includ in mixurile lor trackuri unreleased, foarte des de o calitate exceptionala.

Show Me

De provenineta nemteasca, Tensnake (Marco Niemerski) produce de aproximativ 5 ani, timp in care si-a dezvoltat cu succes imaginea de pusti disco pe scena techo. Isi modeleaza remixurile cu groove-uri rococo, intr-o maniera lejera, sesizabila pentru cei care gasesc seducator minimul touch de eleganta sonora ca valoare adaugata unei piese originale. In acelasi context, productiile sale sunt ca o croiala fina de designer francez. E usor de sesizat ideea tropicala pe care o insereaza in majoritatea lucrarilor sale. Dar ea este atat de subtila si completeaza atat de sinestezic restul layer-urilor din piesa, incat te simti baroc, un personaj din Greenaway cu contururi lejere.


Holding Back My Love

Primul succes a fost Congolal, “an African love story with better clothes”, dupa cum descriu recenziile internaute, urmat de remixul pentru Junior Boys, traducere a piesei originale “FM”, intr-o varianta mult mai pretabila ringului de dans, ca stare si implicit ca bpm. Remixul pentru Sally Shapiro a marcat clar trecerea de la influentele tehno mai vechi la pasiunea pentru sound-ul disco opzecist. Artistul isi gaseste entuziasmul ascultand podcasturi si a renuntat de ani buni la viniluri. A fondat doua label-uri influente, Mirau, mainly disco, la care au scos artisti influenti precum Erobique si Iron Curtis si Glossy, care scoate numai edituri dupa piese profund ‘70s. In consecinta, sound pentru un trip voltairian undeva la margine de Ecuator.

Posted in art.ist, special guests on June 3rd, 2009 by fresh good minimal | 13 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search