Tensnake, Go Deepsco!

l_a5b2cfaa1f2e4b78b2bc2cf8c267c203

text by monici

Pe fondul unei aversiuni de genuri si subgenuri muzicale te pomenesti, ca ascultator, tinta tuturor influentelor posibile. Daca ramai in proprietatea unui singur stil, implicit devii obtuz in calea muzicii produse ca feeling si nu ca parte integranta a unei categorii. Highlight-ul contemporan e reprezentat de producatorul proaspat iesit pe piata, cu maximum 3-4 ep-uri la activ si o colectie de aproximativ o duzina de remixuri si re-edituri. Astfel de nume sunt sustinute de labeluri precum Radius si Endless Fight (Mule sublabel), cu prestigiu in favorizarea elitei. La randul ei, elita, precum cei ca Prins Thomas, Mark E si Radio Slave face lobby subtil, online, pentru cei nou sositi. Tot elita le creaza conditii favorabile evolutiei muzicale si includ in mixurile lor trackuri unreleased, foarte des de o calitate exceptionala.

Show Me

De provenineta nemteasca, Tensnake (Marco Niemerski) produce de aproximativ 5 ani, timp in care si-a dezvoltat cu succes imaginea de pusti disco pe scena techo. Isi modeleaza remixurile cu groove-uri rococo, intr-o maniera lejera, sesizabila pentru cei care gasesc seducator minimul touch de eleganta sonora ca valoare adaugata unei piese originale. In acelasi context, productiile sale sunt ca o croiala fina de designer francez. E usor de sesizat ideea tropicala pe care o insereaza in majoritatea lucrarilor sale. Dar ea este atat de subtila si completeaza atat de sinestezic restul layer-urilor din piesa, incat te simti baroc, un personaj din Greenaway cu contururi lejere.


Holding Back My Love

Primul succes a fost Congolal, “an African love story with better clothes”, dupa cum descriu recenziile internaute, urmat de remixul pentru Junior Boys, traducere a piesei originale “FM”, intr-o varianta mult mai pretabila ringului de dans, ca stare si implicit ca bpm. Remixul pentru Sally Shapiro a marcat clar trecerea de la influentele tehno mai vechi la pasiunea pentru sound-ul disco opzecist. Artistul isi gaseste entuziasmul ascultand podcasturi si a renuntat de ani buni la viniluri. A fondat doua label-uri influente, Mirau, mainly disco, la care au scos artisti influenti precum Erobique si Iron Curtis si Glossy, care scoate numai edituri dupa piese profund ‘70s. In consecinta, sound pentru un trip voltairian undeva la margine de Ecuator.

Posted in art.ist, special guests on June 3rd, 2009 by fresh good minimal | 13 Comments

13 Responses to ' Tensnake, Go Deepsco! '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Tensnake, Go Deepsco! '.

 1. Cosmonova said,

  on June 3rd, 2009 at 03:02

  Remixul de la junior boys e intr-adevar foarte reusit.

 2. Seagull said,

  on June 3rd, 2009 at 04:21

  Rămân la I Say Mista, asezonat cu The Then Unknown.

 3. alternative.aka said,

  on June 3rd, 2009 at 09:25

  ultimul ep de la running back marca tensnake e superb

 4. stutz said,

  on June 4th, 2009 at 10:18

  vai, dar esti intr’o mare incomprehensiune! axiologic, ontologic s’ar putea argumenta paralogistic, dar eu sunt absolut sigur si o spun decis: este ultra-grotowskian in sinestezia lui. si poetic vorbind, are un weltanshaung preistoric.

 5. stutz said,

  on June 4th, 2009 at 10:23

  poetic as in poiesis (ποίησις), sa nu fiu inteles gresit

 6. Seagull said,

  on June 4th, 2009 at 10:31

  Pe filiera browniană, cu ceva referinţe scatterobraille şi o întoarcere la highlight-uri din neolitic, aş putea să te contrazic, stutz. Nu remedia subterfugiile în contorsiuni şi nu înclina principiul tropical ca nulitate fresciană a bontonului minimal. E, dacă vrei, goblenic vorbind, vorba de-o croială fină, influentă. Departajarea impunerii anulează importanţa efortului orchestral, conducând spre o disoluţie acetonică a secvenţialităţii drone din tehnica Abăl Tonului, subjugând, alterând bipolar câteodată, un suiş dioptic al sâmburelui central de visceralitate post-Terje. Liniar, dar complex.

 7. stutz said,

  on June 4th, 2009 at 10:42

  visceralitatea fiordurilor, la ea te referi of course. o mai fi ea viabila?..
  eu oricum imi proiectez deja scheletele corabiiantice-like ale balenelor viitorului… esuari patafizico-antonionice (modus tolens smolens comonlens, vorba apoftegmica) insa, se pot observa, la reglajele fine de mare adincime (la nivelul minim al minimalului incarnat) optiuni hipertextual perimate, un impluvium post-terje, da, insa fara dubii halvorsonic cu nuante quadrologice – escatologic per se.

 8. de-dans said,

  on June 4th, 2009 at 12:40

  hehe…hai ca s-a sunat, fiecare la clasa lui

 9. on June 4th, 2009 at 04:05

  bum bum: shots around the class
  ta nana nanana tam

 10. dreamferry said,

  on June 4th, 2009 at 04:55

  pfiuuu, ce m-ati obosit si tot n-am ajuns nicaieri

 11. Zelot said,

  on June 9th, 2009 at 06:22

  Monici, ai scris bine, pot zice chiar mult mai bine decat pe blogul tau unde violezi cu sarguinciozitate cei mai pretiosi termeni ai DEX-ului, mai ceva ca dan c. mihailescu. dar ce nu pot intelege eu, ce cauta numele lui greenway in acest context? Aha, stiu de ce, ai zis baroc si hop, ca sa arati ca esti “citita” , ai scapat greenway-ul din manecuta, ca ce naiba, da un pic de bine!:) Si dupa care, mai apelezi, probabil inconstient, la tactici de alibi, adica il inserezi pe greenway, dar daca o fi unul care s-o sesiza de enormitate ai pregatit ceva pt el, zici porma,” cu contururi lejere”, intr-un fel te scuzi si o lasi mai moale, ca parca n-ar fi asa. Iti zic io: nu are ce cauta greenaway in toata combinatia asta muzicala. Pur si simplu l-ai violat si pe el, nu ca n-ar merita-o pentru ce a zis de poporul roman si pentru multe din filmele lui.

  In rest, numai de bine.

 12. on June 9th, 2009 at 11:08

  lol, primul hater adevarat nu se uita niciodata!

 13. on June 16th, 2010 at 02:16

  [...] Tensnake a scris Monici pe FGM fix acum un an aici. Pe 25 iunie Chestionabil il aduce live pentru prima oara in Romania. Lucrurile se misca [...]

Leave a reply

Search