Zombie-Zombie @ MNAC

zomb1_480

zombilicious photo by asia carrera

Ce frumos e pe terasa la MNAC, ca-ti vine sa oftezi. Luminati de reflectoare, pescarusii par fluorescenti. Adie un vanticel, deajuns incat sa fluture parul si sa ridice fustele. Etienne isi aseaza frumos pe trei mese de calculator, trei clape, un drummachine si un theremin in miniatura, un copil de theremin. “Zombie-Zombie”, spune sintetizatorul iar tu te pui in centru, te chinui sa gasesti triunghiul isoscel. Duoul francez, format din Etienne Jaumet și Cosmicneman foloseste sunetul și ritmul pentru a explora sentimentul de teama care creste in tine, dar care teama, caci suna atat de bine…

Incep incet, incet, de parca tot astepti sa-nceapa, desi ei au inceput. Pana te trezesti tipand, “ce-i cu isteria asta demna de pogo?”. N-ai mai dat atat din cap, necontrolat, de pe vremea cand descopereai techno. “Nu vorbi cu mine acum, stai ca rupe boxele!”. Etienne rade stilul retard, cu ochii cat cepele si face matanii la clape. In public curge sange. Intri in transa cu el. Un gardian se uita la voi de dupa geam, de parca ar fi un peste in acvariu socat de dansatorii cuprinsi de dementa. Cand se inchina si tobosarul la clape, deja esti transformat in zombie si tipi convulsiv. Fugi si tipi, fugi si tipi. “I take a dog to the park every day of my life, before it gets too dark”, neaau, “Stay on your own, it’s not safe anymore”, si da cu batul in cinelele tunate cu clopotei. Cosmicneman scoate sunete ascutite si scary la theremin, parca trage de o sfoara imaginara in timp ce danseaza break dance.

zomb2_480

zombilicious foto by asia carrera

Cand esti mai alienat si dansezi mai nebun, artistii iti spun noapte buna. Dar ce, pot pleca? Se urla cu acceasi dorinta si determinare ca-n ‘89. “Econcore un fois, encore un fois”, “Encore un fois bai!”. Se fluiera si se aplauda…cred ca nici tiesto n-a vazut asta vreodata. Resemnat, Etienne ridica mainile a pace, “ok, ok” si mai canta “Night Clubbing”. La final se cumpara toate vinylurile, doar 7 pentru ca ei credeau ca lumea in Romania nu cumpara muzica. Se dau si plasele ecologice, si tricourile. Se da tot. Daca erau de vanzare se dadeau si ei. Modesti, au pus succesul show-ului pe sema vibeulul multimii. “You were amazing”, “You were amazing”.

Liveul asta se apropie foarte mult de ceea ce a fost la MNAC.

2009-05-27 – Zombie Zombie -Live- Cosmic Trip to Mutek Club Transmediale -Montreal – evil by freshgoodminimal03



Posted in cum a fost? on June 22nd, 2009 by fresh good minimal | 3 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search