Onur Ozer – Kashmir

download

si un review pentru TimeOut:

Minimalul (the M word pentru alergici) a ajuns, dupa cativa ani de crestere fulminanta si cel putin unul de dominatie, sa isi depaseasca nisa si sa dea albume mature si implinite de muzica electronica cu bataie lunga. Poate cel mai influent artist al stilului, Ricardo Villalobos, pana acum insa numai un fel de maestru singuratic, creeaza scoala. Discipolii sai vin din zone geografice neasteptate si reusesc sa creeze unele dintre cele mai reusite momente ale zonei in 2007. Onur Ozer se intalneste cu Petre Inspirescu ca cei mai de seama invatacei ai sai, asemanarile fiind izbitoare. Romania si Turcia dupa Chile. Berlinul da structura, periferia emotia.
Stilistic, Onur Ozer arunca in lupta atatea elemente intr-o maniera atat de indrazneata incat depaseste cu mult cadrele stricte ale stilului. Sunete baroce, instrumente reci, elemente de musique concrete si jazz, folclor villalobosian, toate pe structura liniara dar sakadat si contrapunctual cum ii sta bine minimalului in 2008. Atmosfera albumului variaza cu nonsalanta de la suspans de policier noir la grandoare si teatralitate de opera.
Onur Ozer este pana la urma un Villalobo ”in your face” pentru cei care nu au timp si bucurii la asteptarea lunga si placerile spartane. El implineste stilul facandu-l accesibil. Mai repede, mai mult, mai plin, Onur Ozer livreaza unul dintre cele mai bune albume ale anului 2007. N-ai fi zis.

Posted in download on January 10th, 2008 by de-dans | 6 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search