Remember: Cindy Cat – La Sovata

Cine forma Cindy Cat? Cum v-ati intalnit?
Radu Draganescu si Bogdan Albu. Ne-am intalnit la Casa de cultura a studentilor Gr. Preoteasa unde faceam repetitii, fiecare cu alta trupa. Eu cu una de muzica si Bogdan cu una de dans. La un moment dat ne-am unit si am avut chiar un concert impreuna in sala de acolo. Si pe langa muzica nu o sa uit niciodata ce petreceri faceam in sala lor de dans.

A fost “La Sovata” ceva spontan sau a avut nevoie de brainstorming?
Venisem eu cu o schita de piesa, apoi a cazut curentul (se intampla destul de des in perioada aceea), am aprins doua lumanari, am deschis o sticla de vin si ne-am dat frau liber imaginatiei. Imi amintesc ca eram super excitati de piesa noastra…

Cine a scris versurile? Exista Nicu cu adevarat?
Bogdan le-a scris, cred ca ceva aberatii am mai avut si eu pe acolo. Ce sa spun, ne-am distrat! Nicu?! Pai el exista in numeroase exemplare in tara noastra. Iar armata o facuseram amandoi si nu trecusera prea multi ani de atunci.

Cum a fost piesa perceputa de public?
Multa lume a fredonat-o si inca multa lume o stie… Sunt chiar surprins si azi cand cineva imi aminteste de ea si de vremurile acelea. Poate nu era neaparat cea mai buna piesa a noastra, dar stii cum e, TV-ul face minuni. Clipul a adus enorm pentru promovare. Si mai erau si concertele cu Generatia Pro.

Ati scos-o pe caseta?
Nu stiu daca tu mai stii, dar pe vremea aceea NU EXISTA nici o casa de discuri. Prin urmare nimeni nu ne-a propus sa scoatem piesa pe un album, iar ea nu a aparut oficial pe nici un album sau compilatie.

aaaaa

E filmat videoclipul la Sovata?
Videoclipul este filmat la Sovata si Sighisoara. Bogdan s-a ocupat de regie si de montaj si a facut-o extraordinar. Cameraman a fost Victor Prunaru, pentru cine cunoaste lumea televiziunii. El se numara printre cei care prin munca si talentul lor au creat standardele televiziunii private in Romania. Este si un foarte bun prieten pe care din pacate nu-l mai vad atat de des. In fine, videoclipul a decurs cam asa: am plecat cu doua masini, am ajuns, ne-am simtit doua zile extraordinar si am filmat ceva foarte fresh si funny! Multe lucruri au fost gandite dinainte, multe s-au facut la montaj, Bogdan era artist in a produce materiale dinamice!

Cat comic a fost la filmari, cat au durat?
Filmarile au durat doua zile. Comic era la tot pasul, incepand cu noi doi prin cabinele alea de dus sau vestiare de pe marginea lacului, pana la fotograful cu ursul si grupurile de fete, cate 10 si un baiat, veniti din Targu Mures la plimbare si la distractie. Si cred ca au fost o multime de alte momente de care acum nu-mi mai amintesc.

Care era scena electronica atunci si unde va situati voi pe aceasta scena?
Era Suie… si erau concertele acelea in Martin, unde cantam intr-o vreme. Aveam piese interesante pe vremea aceea. Sampling-uri din Miles Davis, Timpuri Noi, Dumitru Farcasu si de pe fel de fel de cd-uri si casete. Imi amintesc de un concert extraordinar la Costinesti, vai de mine ce apa s-a pus pe scule in noaptea aia…

Ce s-a intamplat cu Cindy Cat?
Cindy Cat a avut o serie de concerte cam pana in 1995, cred. In orice caz, stiu ca am cantat pe aceeasi scena cu Moby la Sala Polivalenta. M-am aruncat de pe scena, si cand sa ma intorc…un baiat de la tehnic nu a vrut sa ma mai lase. Noroc ca m-au recunoscut ceilalti. Sunt oameni care si acum rad cand isi amintesc momentul.

Stiu ca tu canti in Zum, ce se intampla cu Bogdan?
Bogdan s-a axat mai mult pe partea video, nu a mai continuat pe latura muzicala. E adevarat ca a avut si niste probleme de sanatate ce i-au pricinuit destule necazuri, acum insa este mult mai bine
si ne simtim fantastic cand ne intalnim. E ca si cum am avea fiecare jumatate dintr-un medalion, iar atunci cand le aducem impreuna, reusim sa cream magia originara!

Posted in interviu on July 17th, 2009 by fresh good minimal | 4 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search