Nine Inch Nails & Booka Shade @ Peninsula

text and videos by miron ghiu

La Nine Inch Nails a fost cum m-am asteptat. Mai subtire decat pe DVD, adica fara vreo urma de vizualuri in afara de bicepsii perfect conturati ai lui Reznor, mai dus la sala decat Henry Rollins in anii ‘90 si mai macho decat in momentele in care se imbraca in piele din cap pana-n tocuri si o ardea mai industrial-cyber-new-age-power-goth-punk decat rockerul de turneu. Au lipsit multe clasice, dar sfarsitul a meritat sa ma apropii de unul dintre ecranele gigantice si sa profit de pixelare ca sa dau tente artistice unui live. De auzit s-a auzit bine dar, recunosc, am fost mult mai impresionat (si impresionabil, via cosmonova.ro, ce-i drept) de live setul Booka Shade, cu percutie electronica live etc.

Tinand lumea in picioare mai bine de doua ore, cu aproape 3 bis-uri entuziasmante si mixand exclusiv piese proprii, cei de la Booka Shade au venit cu un kit de percutie electronica si, well, destule synth-uri cat sa se poata juca din butoane in cortul botezat de organizatori “Freedom”. Excluzand laserele, cocalarii de ocazie si de cariera si zecile de pitipoance minore care insumau cativa buni kilometri de sex umed, party-ul duo-ului venit “all the way from Berlin” a fost mai emotionant si mai palpabil decat trecerea prin lista de piese performata de mult-prea-tunatul Reznor.

De la trupe ca Nine Inch Nails sau Radiohead, ambele milionare datorita revolutiei new media si clasamentelor de amazon si de itunes, nu ma mai astept la multe, pentru ca de cele mai multe ori rutina din turneele cu zeci de concerte in cateva luni ii obliga pe artisti sa-si prezinte mai degraba item-urile ale caror tabele de Excel merita un boost. Necesar, must-see, etc.

Posted in cum a fost?, special guests on July 28th, 2009 by fresh good minimal | 4 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search