Cio D’or – Die Faser

cdr00

[Prologue] decembrie 2009 / buy / try


Brokat

Samt

Aparut pe 7 decembrie, la labelul german Prologue, ii facem loc de abia acum celui mai bun album de techno de anul trecut (sau printre cele mai bune, pentru suspiciosi). Headfuck techno, tripant la maximum, spatial, propulsor pe orbita, si organic, si electronic, si natural, si sintetic. Estetica si sound design, de-mi vine sa scriu cu caps, sa subliniez importanta. Plastikman reloaded 2010.

Albumul este un mix intre melodie si forta si surprinde perfect momentul cand nu mai stii de tine, la 6 dimineata. Producatoarea germana stabilita in Cologne a lucrat la album doar trei luni, dar munca preparatorie a durat mult mai mult. A semplat motociclete in New York, sunete industriale in Munchen, bannere batute de vant pe un aeroport in Turcia si zgomote de pe strazile din Hong Kong. Cateodata experimenteza in bucatarie cu alune si un bol de metal, dar are si sunete obtinute prin programare.


video by to VJ Heiligenblut

Seide

“Incerc mereu sa includ sentintimente in fiecare piesa, asa ca mi-a luat mult timp sa fac toata muzica asta. Incerc sa sa fac muzica sa sune ca si cum ar fi infinita, fara margini, pentru mine este ceva ce nu se opreste niciodata, la fel cum se intampla si cu lumea”. “Faser” inseamna un singur fir, precum o singura nota sau un singur ton, o analogie la structura pieselor, care devin un intreg de abia cand se adauga un pic de drama si culoare pentru o atmosfera tripanta. Hipnotic techno inspirat, culmea, de Pink Floyd, Chopin, Erik Satie si Stravinsky. Techno care loveste in inima de lovesti si tu cu capul.

Si un set menit sa convinga, sa o aduca la Bucuresti, intr-un line-up perfect, alaturi de fratele ei de sunet, Donato Dozzy. Cine trebuie s-auda!

cio dor – process part 069 (polarlicht 22) by modyfier

Posted in art.ist, download on January 13th, 2010 by fresh good minimal | 8 Comments

8 Responses to ' Cio D’or – Die Faser '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Cio D’or – Die Faser '.

 1. cos mir said,

  on January 13th, 2010 at 03:58

  dragilor a fost in bucuresti acu 2 ani la embryo cu un dj set dezamagitor…

 2. fgm said,

  on January 13th, 2010 at 04:28

  da, dar noi o vrem acum, nu acum doi ani, ca multi artisti nu mai sunt in prezent ce erau acum doi ani

 3. de-dans said,

  on January 13th, 2010 at 05:10

  dar sincer, nu stiam ca a fost la embryo :)

 4. fgm said,

  on January 13th, 2010 at 05:33

  uite, o reconfirmare :)

  “If you go to catch her spin in a club, you may be surprised. “I have changed my DJ style a bit,” she admits. “I’m a little bit more melancholic, I like that more now, but I still like a lot of warmth in the melancholia. The online mixes are for listening to at home but when I play in a club I try to show the dancers new things, feelings that I feel, a lot of drama, but most of all that the music is for dancing.” [RA]

  si setul facut pt mmnm ssgs, ta naaaa, festinul technoid se arata

  Cio d’or – mnml ssgs mx21 – cio d’or presents planetary nebular 22 by freshgoodminimal04

 5. sickboy said,

  on January 17th, 2010 at 01:07

  albumul mi se pare foarte trance-y

 6. sickboy said,

  on January 17th, 2010 at 01:09

  chiar dark psy pe alocuri :)))

 7. asdsadad said,

  on January 18th, 2010 at 01:16

  ii facem loc de abia acum celui mai bun album de techno de anul trecut (sau printre cele mai bune, pentru suspiciosi).?????????
  “eclecticirea” vietii noastre

  bai nu mai vb asa CA NU E ASA !!!

 8. fgm said,

  on January 18th, 2010 at 01:20

  :) in fond si la urma urmei tot ce este pe acest blog vine din gusturi si pareri personale. ce scriu nu este adevarul absolut si de abia astept sa fiu contrazisa cu un album si mai bun decat asta

Leave a reply

Search