Rokolectiv 2010 – DAY 1

poor-relatives

photos by dreamferry

Ajung la The Ark fix la 22:30, cu bicicleta, pe care o parchez fix la subsol, la garderoba. De bucurie ca pot sa fac asta, cand o car simt cum eman endorfine. La subsol, proiectii de filme, se uita doar Terre, ii dau un buzz.ro. Sus, preturile la bautura sunt proiectate pe perete, se cumpara pe jetoane. Ma asez la plesneala la o masa, langa Mihai Iordache si aflu cu aceasta ocazie ca va canta cu Poor Relatives si Electric Brother. Liveul incepe cu synthul rusesc a lui Rusu luat din targ cu 30 de lei. “E carne”. Daca pui paharul pe boxa, paiul danseaza odata cu vibratia sunetului. Din fumul rosu de pe scena iese mai intai saxofonul, urmat de Mihai Iordache, care face houseul sa fie jazzy. Din public se cere si “voce” pe piesa. Adevarul e ca suna din ce in ce mai bine si starneste replici pline de hedonism: “sa faca fiecare ce vrea, atata timp cat ne bucuram”. A intrat si Electric Brother in scena. Se canta si “Sanie” si “aaa”, piesele Poor Relatives de pe Buzz.ro. Cand ma asteptam mai putin, un blond intra cu voce: “rhythm of my heart, aha”.

Intre live-urile artistilor, in pauze, ruleaza compilatia buzz.ro si au loc discutii. Cineva m-a intrebat astazi daca nu stiu niste pass-uri pe sub mana la Rokolectiv, l-a trimis cineva la mine. Multumesc baieti! La usa, o fata intra ca prin branza fara sa plateasca: “m-am fofilat cu fetele, fara sa-mi dau seama”.

sinner-dc

Sinner DC ma prinde afara, pe terasa, printre rasete de fete, uitandu-ma la pomii proaspat infrunziti. Ziua, aici e targ de produse, dar clumea, in fata mea, pe o tabla scrie recenzia la ce se aude: dulceata si sirop. Ajung in fata, fum si riffuri de chitara, synthuri, tobe, bas, hituri si voci vocodate. Toti se misca de pe un picior pe altul si dau meditativ din cap. “Don`t you know how to dance? Show me!” spune un sfert din Sinner DC. Dj Plan B e incaltat in pantofi de tango. Apare si “A guy with flowers” tipul care la fiecare editie Rokolectiv imparte un brat de plante cumparat, evident, din piata de flori de langa. Sunt vreo 700 de oameni, dar narcise sunt pentru toate fetele. Asadar, multe fete cu narcise la ureche.

ju-and-jo

Iar ma prinde inceputul unui live, de data asta a lui Terre, pe terasa, admirand la frunze. Fug repede sa il ascult, dar pe drum mi se spune ca, de fapt e Sillyconductor, ma grabesc si mai tare, e si mai rau sa il pierd pe Sillyconductor. Ajung in fata, ce sa vezi, sunt Juju and Jordash, cu ritmuri jazzy si sincopate pe fundal de deep house. Asta e muzica de ascultat noaptea pe plaja, ma duce cu gandul la 1mai. Spunea bine o prietena plina de beatitudine, ca daca 1mai e Revelionul muzicii electronice, Rokolectiv e Craciunul. Daca de Revelion te imbeti, de Craciun primesti cadouri. Nu ai dansat jazz asa in viata ta. Tip, u-ui, ma imbratisez singura cu mainile de umeri si ma iau cu mainile de cap. Zicea bine Terre intr-un interviu, muzica trebuie sa aiba asupra ta acelasi efect ca drogurile. High sonic natural – iti imbratisezi prietenii si le spui din priviri ca o sa-i iubesti toata viata. Sa ma faca sineva o piruieta ca mor. Arunc o floare catre artist, acum si Juju are narcisa in par. Ma intreb ranjind, ce o sa se aleaga de noi pana dimineata? Cineva se astepta la mai mult, iar gandul ca se poate mai mult, ma face sa imi placa si mai tare.

move-d-3

Epuizata de emotie, imi iau refreshul pe terasa. Cand ma intorc, canta Move D. Juju sta pe margine, se uita atent si da din mana in timp ce fura meserie de la artist. Move D se uita in laptop cu sprancenele ridicate ochii mari si gura deschisa, de parca se mira si el de ce o sa vina. Nu mai pot sa scriu nimic, pana in momentul in care incep sa ma doara picioarele.

– Esti toata numai zambet
– Da ma, nu stiu ce am de Rokolectivu’ asta.

terre-1

Terre, mascat de aceasta data in barbat, este Jazzy pana in maduva oaselor. Asult, ascult si la un moment dat nu stiu ce pune, dar ma buseste plansul. Lacrimile mi se aduna sub barbie si pica odata cu sunetul. Ca un copil. Ne-a topit, ne-a facut pe toti! Dansez un techno hibrid, Terre Techno. Pe boxe stau sticle de bere goale, iar in ele, pleostite, narcise. Dupa care, minimale 2010, nu credeam ca o sa mai dansez minimale in 2010. Ma duc la organizator – Cosmin Tapu presedinte – si-l intreb d eviitor: “crezi ca mai poti sa-l aduci pe asta de…… sase ori?”.

final

Pauza. La subsol, la un film, la o vorba, aflu ca, de pe strada pe care sta Vania poti cumpara cu 30 de lei un modulator de voce.

Move D dj set aduna ultimii 200 de oameni manunchi in fata, se urla si se danseza de parca acum a inceput seara. Clubingul si post clubbinglul reunit la Rokolectiv. Stroboscop.

“E exact ce trebuie. Eu nu inteleg de unde muzica asta…”

Posted in rokolectiv on April 24th, 2010 by fresh good minimal | 10 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search