LOCAL RECORDS launch party – LabelNOTLabel

flyer-local-launch-480

Se lanseaza Local Records, label autohton de muzica electronica, care isi propune sa promoveze producatori romani si sa creeze un sound local romanesc. Vineri, 11 iunie, pe terasa la MNAC, after Street Delivery. Vom asculta live artistii care vr scate primele trei releasuri Local: Bogdan, Minus si Eusebio cu trupa:el la synth/keyboards/vocoder/chitara Waar la laptop-uri (beat-uri, loop-uri, efecte), Tebatman la tobe si percutii, iar Emil Ivanescu la flaut si la chitara.

Evolutia scenei este indubitabila cand vine vorba de atitudine si asimilare de sunet. A sosit insa momentul sa ne concentram pe ceea ce inseamna de fapt esenta unei scene, si anume producatorii ei. În România, numărul acostora a crescut exponențial de-a lungul a 15 ani. În prezent, ei există disparat și sunt cunoscuți numai în cercuri mici. Publicul nu este conștient de existența lor și nu îi percepe ca o mișcare. Succesul acestora se bazează pe perseverență, dar este considerat un noroc, rezultatul unei relații personale, un act singular și atipic și nicidecum un model de reușită. Această lipsă de comunitate și de perpective (șansa de a fi auzit pe o scară mai largă, de a avea succes local și internațional, de a fi apreciat, susținut și promovat), descurajează pe oricine ar vrea să o ia pe calea muzicii electronice.

În acest context apare “Local Records” – primul tau label, cel prin care iti anunti prezenta si te faci auzit atât în țară, dar mai ales în străinătate, într-un mod mai coerent, mai sistematizat și într-o formă mai bună decât s-a făcut până acum. “Local” își propune să creeze o comunitate artistică de interese comune, și să descopere soundul nou românesc, prin încurajarea producătorilor “de dormitor”, care deocamdată nu au motivația necesară de a persevera și de a ieși în față ca să-și arate potențialul. Incurajam toti producatorii sa ne trimita muzica lor (sub forma de arhiva urcata pe web) pe adresa music@localrec.ro. Ascultam tot ce primim! Ascultam tot ce primim!

local_mare

Local este un label atipic, pentru că nu vinde muzică, ci o promovează. Intr-un model clasic, un label este o afacere comerciala. El distribuie muzica contra cost si isi plateste in acest fel artistii. In prezent, modelul este depasit oriunde in lume, dar mai ales la noi, unde vanzarile de muzica nici macar nu au existat vreodata. Intram direct in minunata lume noua, in care muzica tinde sa fie libera, iar banii sa vina pe alte cai. Situatia financiara a artistului nu se afla printre preocuparile noastre. Undergroundul este compus din oameni care fac lucrurile pentru propria lor satisfactie. Aici, lucrurile se intampla oricum, indiferent de rasplata. Tot ce putem sa facem este sa ajutam ca ele sa se intample mai repede si poate mai bine. Local opereaza sub egida Organizatiei Romane pentru Drepturilor de Utilizator (ORDU), ONG ce militeaza pentru un internet liber si pentru utilizarea licentelor deschise.

“Local” functionează sub licență Creative Commons, cea mai de bun simt modalitate de licentiere, iar releasurile vor fi în marea lor majoritate digitale, iar uneori pe format fizic. E iluzoriu sa credem ca am putea vinde ceva. Majoritatea producatorilor actuali isi prezinta lucrarile liber pe internet si spera sa fie auziti de cat mai multa lume. Evolutia financiara urmeaza natural, important e sa fii ascultat. De aceea, in ziua de astăzi, pentru o casă de discuri este insemnat să știe cu cine să vorbească despre fiecare release exact acolo unde contează, printre labeluri, magazine, reviste, bloguri, artiști, critici si organizatori de evenimente. Am putea foarte bine să spunem ca Local Records este o platformă de promovare. Daca nu lucram cu bani, lucram cu entuziasm. Stim ca va exista un moment in dezvoltarea scenei, in care va aparea si diferenta specifica ce va crea un sound local. Speram sa fim acolo si sa ajutam la aparitia sa.

Viitorul

[LCL01] Bogdan – Human Thermodynamics

[LCL02] Minus – 95

[LCL03] Eusebio – One

Posted in Local Records on June 7th, 2010 by fresh good minimal | 51 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search