Mathew Jonson – Agents of Time

mathew-jonson-agents-of-time-1

[Wagon Repair] aprilie 2010 / buy / try

Acesta este unul dintre acele albume care iti retin atentia din orice ai face. Este narativ si complex si produs in intregime pe echipament analog. La 10 ani dupa ce si-a inceput cariera, dupa peste 20 de epuri scoase la labeluri precum Minus, Perlon si propriul Wagon Repair fondat in 2004 cu Konrad Black, producatorul canadian Mathew Jonson isi face debutul si scoate primul sau efort de lunga durata, Agents of Time. A mai scos doua albume cu Cobblestone Jazz, dintre care unul anul acesta, dar niciodata singur.


Thieves in Digital Land


Agents of Time

Cele 11 piese raman fidele soundului techo-minimalist energetic consacrat, dar exploreaza si diverse zone contemplative de downtempo. Tempourile sub 100 de bpm trebuie ascultate la volum ridicat pentru a beneficia de full impact. Majoritatea pieselor ambientale sunt parte dintr-un soundtrack facut impreuna cu colegii de la Cobblestone Jazz pentru filmul clasic mut “Faust”. “Cele orientate catre ringul de dans au la baza ideea de calatorie in timp, iar ultima piesa, “Agents of Time” este inspirata din echilibrul dintre tehnologie si natura. Cam cum e in Japonia”, explica artistul.

Albumul contine o piesa si de pe minunatul EP scos anul trecut tot la labelul propriu, Walking on the hands that fallow me. Armonii complicate, atmosfera, melodii sofisticate si influente din muzica indiana. Idm, house si synthuri vintage cosmice reconfigurate dupa specificatii technoide. Anii 70 se intalnesc cu funk-ul hi-tech al anilor 2070. Club-smasher sau hipnotism format din structuri alienate. Chiar si retro-futurist italo disco, spune-i cum vrei… “Totul este despre bass – cred ca sunt obsedat”, spune Jonson. Bassul nu este insa totul. “Imi place sa am faze care suna in major, dar apoi se transforma in minor. Crezi ca esti intr-un loc fericit, dar deodata nu mai esti. Imi place sa ma joc cu aceasta tensiune. Imi place muzica care smulge din tine ambele emotii – primesti ceva ce-ti ofera bucurie, dar te si supara, te derajeaza in acelasi timp. Cand ma uit la muzica pe care am produs-o, cea mai buna este mereu aceea care poate stimula orice tip de sentiment. Ma straduiesc sa ma concentrez asupra unui lucru – nu o emotie, mai mult o cheie care deschide orice sentiment e in tine. O poarta de iesire”. Asa ca, iesiti va rog…

Posted in download on June 29th, 2010 by fresh good minimal | 3 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search