Weekend Warrior

bunker0

The Elektro Bunker are aproximativ 600m patrati, 2 nivele, nenumarate camarute si culoare intortochiate unde ai putea sa te pierzi linstit sau sa te faci pierdut, un aer industrial, underground care aduce a un mini Tresor din Berlin si o temperatura constanta de 16 grade celsius indiferent de vremea de afara. Camera centrala are aspectul unei grote de 10m adancime, cu un efect sonor cavernuos similar celui din Berghain (pastrand proportiile si sonorizarea).

Profitam de vremea buna de afara si incepem pe zi, la amiaza, in aer liber cu Ciprian Popa, Miguel Sanchez si Mistor (sosit in ultima clipa in locul bolnavului Readymate). La 10 seara ne retragem in undeground cu The Filters (live), Thommy, Giuser si Alexandru Jijian. Bring your swimming wear for the day and the jumper for the Bunker.

bunker1

bunker2

bunker3

Povestea buncarului, din mult prea cunoscutul Paulesti, incepe in preajma celui de-al doilea razboi mondial. Locatia undeground a avut un rol strategic pentru armata germana, buncarul din Paulesti adapostind centrul comandamentului aviatiei naziste, care apara campurile petrolifere din zona Prahovei. La circa 20 m sub pamant, nemtii aveau o adevarata cazarma: dormitoare, toalete, bucatarie, cantina si bineinteles temutul centru de comandament care supraveghia cu ochi de vultur tot ce misca in zona.

Pe vremea lui Ceausescu, buncarul a devenit un loc strategic de aparare impotriva atacurilor aeriene, iar in Paulesti s-a construit o unitate militara ca a fost funtionala pana dupa Revolutie. Odata cu desfiintarea unitatii militare, buncarul a fost incendiat in dorinta de a distruge orice urma a sa si aproximativ timp de 15 ani nimeni nu a mai stiu nimic de existenta lui.

bunker4

Totul s-a schimbat acum cativa ani, cand vechiul canoc al armatei si terenul din jur si-au schimbat proprietarul fiind achizitionate de la Armata Romana, de o persona fizica. Aceasta a ramas suprinsa cand sub movilele din paduricea din fundul livezii conacului a gasit urmele unei constructii. Incepand ca o joaca si un mijloc de relaxare si explorare, noul proprietar a reusit ca dupa cativa ani de munca de restaurare, sa redea in folosinta buncarul din Paulesti.

Anul trecut, in octombrie, a avut loc prima petrecere in locatia reamenajata sub numele de Elektro Bunker. Au participat aproximativ 200 de persoane iar atmosfera a fost creata de Jay Bliss, Dragos Rusu, Alex Modoi si Giuser. Sambata aceasta va avea loc cea de-a doua petrecere Elektro Bunker.

Va sfatuim sa va lasati ceasurile si telefoanele mobile in masina sau chiar acasa (oricum n-aveti semnal jos) si sa va faceti pierduti printre betoanele brute, umede si reci pentru o noapte de neuitat.

bunker5

bunker6

Posted in weekend warrior on August 27th, 2010 by fresh good minimal | 4 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search