LOCAL REMIXES: Bogdan Marcu – Mashapist Shef

fatza-coperta

[LCLR01] Bogdan Marcu – Mashapist Shef Buzz.RO! 2010 / download

Bogdan Marcu deschide noua serie de release-uri locale digitale, LOCAL REMIXES, cu EP-ul Mashapist Shef, un mash-up din toate cele 17 piese de pe compilatia Buzz.RO! 2010, scosa in martie anul aceasta si republicata in iunie, in 2000 de exemplare, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, la acelasi label.

04 Bogdan Marcu – Cuting for the people by Local Records

Acest lucru nu ar fi fost posibil fara folosirea licentelor de tip Creative Commons, care ofera libertate artistului in manageruirea drepturilor de autor. Astfel, toate releasurile Local Records pot fi share-uite, mixate, remixate sau semplate, iar artistii sunt stimulati sa colaboreze intre ei.

DOWNLOAD

text by miron ghiu: Calea lui Bogdan Marcu, pe cat de intortocheata, pe atat de surprinzatoare, e un trip continuu. Fara sa tina seama de rigorile vreunui stil anume, estetica practicata e o voioasa manifestare a principiilor postmoderniste, in care fluxul de informatie ce ne bombardeaza zilnic capata de fiecare data alte conotatii in momentul in care este spart in fragmente si recontextualizat.

Bazandu-se ca surse de sampling pe orice i se pare relevant dintr-un unghi subiectiv, si bun sa fie reciclat cat mai repede, muzica lui Bogdan Marcu e supraturata, ca o cursa de montagne-russe in care nu prea ai timp sa te pregatesti pentru curba urmatoare. Totul se desfasoara la o viteza ce aminteste uneori de breakcore, happy hardcore sau hard-techno. Fara ca vreunul din beat-urile folosite sa fie tributar in vreun fel genurilor clasicizate, si fara ca rezultatul final sa fie doar un megamix infuzat cu multa adrenalina.
In imaginatia lui Bogdan Marcu nu rezista niciun element in forma sa initiala. Totul este trecut printr-un laborator in care mutatiile suferite de sample-uri sunt atat de puternice, incat de multe ori nici autorii nu-si recunosc creatiile. O adevarata manifestare a diseminarii, cu radacini de regasit atat in inceputurile avangardei, cat si in estetici contemporane.

Aproape imposibil de incadrat intr-o nisa, pentru ca se simte bine in orice context, muzica lui Bogdan Marcu e ca un organism viu, pe care trebuie sa-l intelegi pe masura ce-si manifesta cronica lipsa de atentie, imposibilitatea de a se concentra si, poate chiar in primul rand, hiperactivitatea media (ADHD cultural ?).
Artistii Local Records i-au pus la dispozitie “Mashapistului-Shef” o serie de piese reprezentative pentru inceputurile fenomenului Creative Commons in Romania, ascultabile pe compilatia Buzz.RO! 2010, iar el le-a facut de nerecunoscut intr-o serie de mixuri. Rezultatul, in contextul unei culturi in care incep sa predomine produsele culturale cu licente deschise, e un manifest al postmodernismului, din care iesim doar daca intelegem ca masa de media suntem chiar noi, si ca putem folosi / recicla, oricat de glitchy si distorsionat ne dorim, orice continut.
Agitat in simtiri inca din primele secunde, “Mashapist-Shef” e un EP imprevizibil chiar si la mai multe ascultari… cu atentia setata pe MAX si cu creierul forjat ca sa poata decoda fiecare detaliu.

Posted in Local Records on November 2nd, 2010 by fresh good minimal | 1 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search