[LCL05] The Model – The Principles of Modelling

download localrec.ro/lcl05.html

text: Tom Wilson

Unul dintre lucrurile pe care The Model le face in mod constant este sa te tina pe picior gresit cand vine vorba de a-i ghici urmatoarea miscare: pe cand ai crezut c-ai inteles exact ce face si l-ai incadrat intr-o categorie convenabila, reuseste cumva, ca un cutit, sa-si croiasca o carare afara din desis. Ai nevoie de-o dovada? Este de ajuns sa asculti cel mai recent EP al sau, “Principles of Modelling”.

1 The Model – i am always on your mind by Local Records

Prima piesa, “I Am Always on Your Mind” este remarcabila, construita in jurul unei multitudini de synth-uri old-school si trimite la producatorii de proto-house din ultima parte a anilor ’70. Din toata aroma aia Kraut iese o piesa care ar fi putut foarte bine fi produsa de niste minti delirante ale unor minimalisti clasici, precum Terry Riley. Ganditi-va la Art Ensemble of Chicago in toiul unui jam session intr-un studio plin-ochi de synth-uri vintage, si incepeti sa va faceti o idee vaga referitoare la amalgamul simfonic care este piesa.

In “Six Days of Heat”, The Model ne prezinta sound-ul sau bine-cunoscut, pentru care este cunoscut si apreciat, ce imbina elektro dark si rece precum lama de brici si un vocal livrat de My Favorite Robot – la fel de rece si tutusi emotional; The Model ii spune “flacara rece”. Pentru puristi, piesa vine si cu o versiune instrumentala, care aduce synth-urile in fata, intr-o cascada de melodii.

Tot din zona adanca si intunecata a mintii sale vine si “Catwalk Drama”: un track pe cat de dark, pe atat de porno si de murdar. Ganditi-va la aceasta piesa drept razbunarea lui pe toate piesele house pe care le poti cumpara cate 10 pentru un dolar, si care contin toate bine-cunoscutele gemete false de extaz!

Ultima piesa, “Damen”, este o colaborare cu Camil Dumitrescu: e ca un tren pulsand in noapte, sirenele suierand, care tasneste spre tine, pentru ca mai apoi sa dispara in acelasi intuneric din care a aparut, inainte ca tu sa fi apucat sa-ti tragi sufletul. Este ca o calatorie in maruntaiele unui monstru dezlantuit si de neoprit.

Acestea sunt principiile modelling-ului pentru The Model: transformarea necesara pentru a atinge Supra Sinele. O transformare ce poate fi anevoioasa, intunecata si surprinzatoare, dar in egala masura captivanta si plina de recompense.

Posted in Local Records on November 25th, 2010 by fresh good minimal | 1 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search