Sonar Day Two – The Long Lost, Deepchord, Le Rok

day-two

Day two

A doua zi din Sonar by Day incepe cu The Long Lost, adica Daedelus si sotia sa Laura Darling, adica electro-acoustic romantic de la Ninja Tunes. Ea canta la voce si la flaut. Nu-ti dai seama in ce limba, dar cineva se plange in spate ca suna teribil de prost. La a doua piesa te prinzi ca e in engleza. Discutiile oamenilor din jur se aud ca un zumzet, mai puternic decat muzica. O sa adormi. Ea este trista, foarte frumoasa si face microfonie. Daedelus zambeste, ridica din sparncene la violoist, violonistul da din cap intelegator si duce arcusul sa cante niste drama. Daedelus ne roaga sa cantam urmatoarea piesa cu ei, cica ne este familiara. Laura incepe sa cante ca o naluca. Ce sa cantam impreuna? Toata piesa este un murmurat! Nu dureaza mult si ne servesc niste lunge, putin mai ritmat. Acum, Laura nu mai murmura, zumzaie. Violonistul canta la vioara, la fel ca la chitara. In prima linie, danseaza o femeie insarcinata.

the-long-lost

The Long Lost (US)

Urmeaza dub techno spatial cu americanii din Detroit, Echospace, de la labelul Deepchord. Daca s-ar auzi aceasta muzica in noapte, ai fi in alta parte. Te aduc insa inapoi in miezul zilei, pe plaja. Muzica devine jazzy, dar isi pastreaza elementul de spatialitate pe fundal. Toata lumea da subjugata din cap. Sonar nu este despre ceea ce ai vrea sa vezi, ci despre ceea ce se nimereste sa asculti. Sonorizarea este atat de buna, incat simti nevoia de dopuri de urechi.

Echospace (Detroit, US)

Ramai in cort.Desi afara te coci la 35 de grade, in cort e racoare. In plus, urmeaza Le Rok, minimal proaspat si bun din regatul Danemarcei. Dansezi fericit, caci iti place minimalul si inchini sticla de apa impreuna cu toata lumea, la DJ-ul care inchina si el sticla de apa la public. La 22 fix gardienii dau pe toata lumea afara. Un baiat joaca singur fotbal cu un pahar de plastic.

Le Rok (DE) si sistemul de aerisire

Posted in outfun on June 23rd, 2008 by fresh good minimal | 0 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search