Love, whiskey and coca-cola

fjhfj

Cand primesti o asemenea harta, in loc de flyer, te duci. Cum ajungi, ii rogi sa opreasca stroboscopul. Il opresc. Acum se vede cerul. Acum se vad oamenii. Sunt vreo suta, rasfirati pe o terasa la etajul unu, cu podeaua din gresie, ca sa aluneci usor, sa nu fie dansul prea obositor. Ne aflam la cativa zeci de kilometri de Bucuresti. Pun muzica Djii de la Cubecast, Atari si V, insotiti de Mel-o-dee.

Foarte frumos, putin racoros. Djii instaleaza platane. Brazi pana la stele, stele printre brazi si urletul lupului care este de fapt urletul publicului impartit acum in doua tabere, ca la Tara, tara, vrem ostasi. Tipa cand unul din tabara stanga, cand unul din tabara dreapta. Se spinteca cerul, si ei nimic. Cine este mai voinic? Se fac poze: duo, trio si de grup. Fete cu tocuri si fete fara tocuri. Este de abia a doua piesa de deep house cand te trezesti ca spui prematur: “ce frumos pun astia muzica”. Un baiat s-a asezat pe jos, langa boxa. Iata si primul om care danseza suit pe balustrada, agatat de un stalp. Pentru cateva clipe, iese mufa, iese boxa, intra mufa, intra boxa.

“Ce scrii?”, “Am blog”. Urmeaza poza cu fata cu blog. Nu scapi; efectiv. Primele urale la sound. Baiatul de pe balustrada este acum in carca altui baiat. Impreuna ajung in mijlocul ringului, de unde in momentul doi toata lumea pleaca. Baiatul de langa boxa s-a ridicat. Acum se invarte, brat la brat cu alt baiat. In timp ce fetele stau la vorba pe margine, cu alti barbati, cei de pe ring se tot iau in brate, chiar se si ciupesc. Este clar. S-au imbatat. Se tin de dupa gat, cu sticla de wiskey in mana si canta cu ochelarii de soare la ochi, imnul Romaniei. Ce au mai baut, ce s-au mai distrat!

Baiatul de langa boxa s-a asezat din nou langa boxa. De aceasta data, cu prietena lui. Mufa de la boxa e distrusa. Se opreste muzica atat de des, mai ca zici ca-i minimal. Reparatia se face pe sistemul “cum pui firul”, mai la stanga, mai la dreapta, indoaie-l putin, asa, acum merge. Doua minute miroase a ars. Nu iese fum, abandonati sa-l cautati. Mr. V pune minimale super frumoase, dar nu poti sa te dezlantui, caci numai tie iti place. Canta Gaiser, numai tu ridici aratatorul la beat. Te simti la fel de singur, ca la Marduk.

Deodata, se umple ringul, nu mai sta nimeni pe margine, toata lumea danseaza. Si urla. Urletul la el acasa! Nu tipa la muzica, toti deodata, ci unul la altul, precum cainii care latra. Poze, evident. Se intra si la DJ in pupitru, pe V nu il deranjeaza, el se concentreaza, sta cu ochii fix in butoane si nu zambeste la blitz. Fanul insa, face poza cu el si cu brandul. Flash! Da-mi muschi, da-mi stralucire! (via chuck)

Inchizi ochii, asculti muzica si uiti unde esti, esti fix in camaruta de la Cubecast, numai ca nu este cald! Niste lumini pe un brad si aer curat, pe stilul uite draga, steaua nordului, numai pentru noi in seara asta. E ceva sa te simti datorita muzicii ca acasa, dar sa nu fii acasa. Mai deschizi ochii, iar se iau in brate barbati. Iar s-au incins, iar s-au suit pe balustrada, iar urla agatati de stalp. Se fluiera atunci cand primul space moneky se urca pe boxa si arata ca poate sa atinga tavanul. Faci o pauza, te duci la masina, pe drum mananci un mar dintr-un mar.

Intra Mel-o-dee, pune groovy house. Bassul starneste fluieratul, se arunca niste fum. House cu tobe de techno si techno cu groove de house. “Rareshist”, mi se spune. Pare bun-o-bun pe zona lui. Acum a dat-o in techno clar, drept dovada, de sus, de pe balustrada, se racneste din nou. Muzica este beachy, dar bitchy. Picioarele ti se misca pe gresie, ca si cum te-ai da pe gheata. Si o da in minimal house. Si iar a venit vara. “Ia uite porumbeii”, spune un tanar in spatele meu si tinde la cer cu mainile, valuri, valuri. Este fum doar pe DJ! Pret de cateva clipe, nu vede nimic. Distractie si compasiune. Minimale, minimale, uite soarele rasare.

Posted in cum a fost? on July 28th, 2008 by fresh good minimal | 3 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search