Minus & Ion – 8 bit meets post punk bass

logo1

Buzz-ul din aceasta saptamana vine de la Minus si Ion. Lucreaza impreuna de anul acesta, din februarie, iar improvizatia este ceea ce ii defineste. Inca nu au scos nimic oficial, dar se intretin cu live-uri. In plus, Ion produce si singur. Toate piesele sunt inregistrate, produse si pre-masterizate la studioul N-am records.

text by Ion

Ideea de a lucra impreuna a venit la un party inocent, cand Minus isi facea setul de Gameboy, iar eu m-am alaturat cu bass-ul, fara ca el sa se supere. Ne-am distrat si noi, si cei prezenti. Dupa care, am decis sa ne mai jucam/distram in felul asta, caci combinatia suna fresh (cel putin pentru noi, 8 bit music meets post punk bass) sau mai exact parea ca suna cunoscut, dar cu mijloace neasteptate.


Minus si Ion – Training Day part 1

 In ideea “neasteptatului” am mai adugat set-up-ului initial alte jucarii vechi si noi: doua clape mici Casio, un Kaos osccilator, toate trecute (inclusiv bass-ul) prin diferite pedale si filtre – kaos pad, un procesor Korg de chitara, Boss synth-wah pedal etc.


Minus si Ion – Basic Mood

Improvizatia, pe care am practicat-o un timp si in studio, unde am inregistrat, ramane activitatea de baza. Cateodata insa, fixam structuri sonore, bpm, tonalitate, asociatii de sunete sau de “jucarii”. Ne plimbam prin zone muzicale la care nu ne-am gandit. De la prog rock prin disco si electro-house, cu flavor 8bit si ceva devieri IDM, plus amprenta lui Jah Wobble pe bass-ul meu (sau cel putin asa imi place mie sa cred).


Minus si Ion – Stayin’ Alive 

Nu avem povesti in spatele pieselor, multe s-au nascut sau se nasc din improvizatii. Mai degraba, ne intereseaza universuri si amestecuri sonore reconogscibile sau inedite si, in acelasi timp, instrumente care produc sunete cu istorie in spate, dar care scapa de naratiune si comunica pe alte frecvente.


The Numb Bit (aka Ion) – After the Buffalo Roamed 

Piesa mea este rezultatul contaminarilor muzicale din ultimii ani, al activitatii mele ca DJ si al mediului muzical care ma inconjoara, de la Palestrina la James Holden. In ultimul timp, experimentez mai multe genuri muzicale si ma las inertial condus de gustul format pana acum si de reactiile mele imediate la diferite combinatii sonore. Fara sa ma ingrijorez deocamdata de localizarea pieselor mele ca gen. Ce e curios cu piesa asta e ca am gasit-o printre niste proiecte de acum cativa ani si intr-un fel e o reconstructie pe baza ideii principale. Piesa nu a aparut nicaieri oficial. “Apare” pe unde mai pun eu sau altii muzica.

Posted in buzz.RO on August 22nd, 2008 by fresh good minimal | 2 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search