Buzz.ro! Rezistenta Materialelor

rezistentamaterialelor

este Lucian poneiul roz?

text by Costin & Lucian (published in Blana)

Scena muzicii electronice din Romania se indreapta cu pasi marunti dar siguri spre o sincronizare cu celelalte scene europene. Exista artisti consacrati, care fac muzica buna de mult timp, insa la noi in tara sunt inca multe lucruri care nu s-au intamplat, atat in materie de muzica propriu-zisa, cat si de evenimente live. De la aceste premize am plecat iarna trecuta cand ne-am hotarat sa pornim Rezistenta Materialelor.


Rezistenta Materialelor – Merry Go Round

Tot de aici provine si principiul nostru stilistic, acela de a nu ramane blocati intr-o zona anume, ci de a experimenta si a ne juca cu orice ne vine in minte sau ne atrage pe moment. Incercam prin diversitatea continutului sa atragem fani ai cat mai multor stiluri sau genuri muzicale, care sa rezoneze cu temele noastre sau cu alti parametrii ai muzicii pe care o cream. Rezistenta Materialelor acopera un segment al muzicii romanesti care era mai putin exploatat pana acum si o folosim de fiecare data cand avem ceva de exprimat.


Rezistenta Materialelor – Cand ma enervez

Numele l-am imprumutat de la cursul omonim al Universitatii de Arhitectura si reprezinta mai mult decat un titlu. Asa cum respectivul curs aplica regulile fortelor fizice pe materialele de constructie, asa si noi suntem dependenti de mediul in care traim si il valorificam cand ne alegem materialele pentru piese. In consecinta, unele dintre temele noastre sunt recognoscibile de catre un public mai larg, cum este cazul “Ideea Ikea” (versuri imprumutate din catalogul Ikea), “Eu sunt mama mea” (auto-satira a lui Becali) sau “Mall, mall sa-naltam” (colindul “Domn, domn sa-naltam” cu versuri adaptate).


Rezistenta Materialelor – A Night at Pokemon

Alteori ne inspiram din locuri mai putin cunoscute, cum ar fi muzica contemporana culta, filme europene care ne-au placut sau diverse clipuri de pe Youtube. Am folosit chiar si combinatii de surse muzicale fara legatura intre ele, ca in piesa “Mafia Wars”, unde am suprapus teme din Star Wars, Barbie Girl, Popeye si B.U.G. Mafia, transfigurate, evident, pentru a nu incalca drepturi de autor. Majoritatea pieselor tematice au o tenta ironica sau cel putin umoristica, mai mult sau mai putin evidenta. Cu toate acestea, in final muzica noastra este facuta pentru a se putea dansa pe ea si de aceea incercam sa o prezentam cat mai des in public.

Pe langa elementele pe care le recicleaza si le preia in muzica, Rezistenta Materialelor inseamna si transformarea clasiculului concert live intr-un performance audio-vizual. In cele 7 concerte pe care le-am avut pana acum am colaborat cu instrumentisti (vioara, trompeta, corn, trombon, vibrafon, voci), cu VJ-i (Dilmana & Mika de la AVmotional si VJ Tom) si chiar cu manechine de plastic. De fiecare data am venit si cu piese noi sau cu versiuni modificate ale celor vechi, in concordanta cu locurile in care am sustinut concertele, pentru a nu-i plictisi pe cei prezenti si pentru a impregna ceva specific de fiecare data.

De la debutul la Ota ne-am bucurat sa fim invitati sa cantam in locuri importante pentru muzica electronica bucuresteana, ca MNAC, Clubul Taranaului Roman sau Orange Concept Store. Am participat si la evenimente publice (My Grandma’s Backyard, Street Delivery, deschiderea Teatrului de vara Capitol) sau la DJ Set-uri alaturi de Save or Cancel (Balul Arhitecturii, Atelier in Tranzitie, Other Side).
Pentru perioada urmatoare ne ocupam de producerea unor piese noi si cautam alte metode de a surprinde. Contactul cu cei care ne asculta se va rezuma pentru o vreme la Myspace, datorita faptului ca suntem plecati la studii, unde incercam sa gasim noi materiale rezistente.

Posted in buzz.RO on September 26th, 2008 by fresh good minimal | 1 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search