Cubecast 3.0 – Home Is Where Your Hard Disk Is

Cubecast 3.0, radio online de minimal care emite atat audio cat si video, se relanseaza joi, la ora 19, cu Maresh la platane. Nou si minimal, ta naaaam!

Maresh November promo mix download

Ceva randat nu arata ca si cum ar fi real. De aceea, Atari si V s-au hotarat sa faca din Cubecast 3.0 o macheta reala. A fost gandit ca un club virtual, atat de minimal (55/55 de cm), incat nu incape in el nici macar DJ Small (desi unii ar avea dubii). Initial s-a pornit cu o macheta facuta in 15 minute, la misto, de plictiseala. Constructia machetei reale insa a durat doua luni, pentru ca asa e V, ambiental, de abia se misca. Peretii au fost tapetati cu componente vechi de calculator cu provenienta dubioasa, vopsite in alb intr-un proces destul de laborios, pentru ca s-au dat mai multe straturi. Totul s-a facut cu grija detaliilor de catre V, de la Vampiru, care de fapt doreste sa i se zica Mihai. Mihai nu vrea sa se stie ca macheta nu a fost facuta cu laserul.

 cubecast_3_environment_maquette

V a facut o poza machetei din fata si i-a dat un tocuh hiper realist. Dupa care a construit un mediu mult mai intuitiv decat inainte, mult mai calculatoristic. Acum nu mai stai sa cauti canapeaua pe care sa dai click ca sa intri in spatiul 3D, dai click direct pe un vinyl cu mai multe trackuri. Celelate piese te vor directiona catre blog, catre sectiunea de fotografii si cea de download. Totul este alb negru, coloreaza atmosfera numai pupitrul portocaliu si proiectiile lui Matei Apostolescu. Cica in viitor ne vor delecta privirea si alti artisti vizuali.

Pentru ca Atari si V sunt old school, Cubecast a trecut pe vinyl. Nu este insa acesta singurul motiv: soundul unei placii este mult mai detaliat, mult mai fin; discurile nu sunt ieftine, le alegi cu grija, le mixezi mai des, le cunosti mai bine si implicit le mixezi mai bine; si nu in ultimul rand, el al dracu de greu de mixat pe vinyl. Baietii nu sunt insa foarte drastici, pentru ca nu ar mai avea cine sa mixeze. Exceptii fac insa doar live act-urile si artistii care sunt realmente buni pe CD.

macheta

Foarte important, s-a schimbat engine-ul audio, de acum inainte se va auzi fiecare detaliu al vinylului, un lucru esential cand vine vorba despre muzica electronica. Daca inainte se incarca greu, acum se va incarca de patru ori mai repede, iar imaginea va fi foarte buna. Iar pentru cei cu conexiune proasta la net a fost incorporat un engine chior de winamp, astfel incat sa poti asculta fara a astepta sa vezi moaca DJ-ului.

Posted in radio on November 10th, 2008 by fresh good minimal | 2 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search