Atentie, filmeaza Suie!

xox

noul site Suie Paprude aici

text by Monici

Saptamana trecuta s-a filmat ultimul clip Suie, la piesa Cea mai buna zi; bon ton, spam fericit de toamna, cea mai buna zi in fiecare zi pentru intreaga echipa langa care ma inclin. Au fost doua zile de filmare fara ragaz, in care se cautau preponderent centrii de greutate pentru rotatii nurock in aer liber.

In prima zi a intarziat lentila, o smecherie tehnica venita de peste hotare, cat sa iasa la post productie un efect de pelicula de n-au mai vazut Paparudele de cand se stiu staruri pe piata romaneasca. N-a fost casting, am preferat sa facem caterinca buna cu prietenii. Am avut in prima linie Suie Paparude cu Dobre la microfon, o gaşca de puştani-parkour gasiti pe Youtube, care sareau de colo-colo, sfidand gravitatia si puterea noastra de intelegere, Mora, Maria, Monici, Lana, Poparlan, putin Silviu si bonus motanul Mircea pe final. Tocmai pentru ca se ştia de la bun inceput ca mobilizarea tuturor era puternic sustinuta de modalitatea de filmare (Dave), de regie (Adi), si post productie (studioset), baietii si-au permis un clip lasat pe mana prietenilor, fara prea multa preocupare tehnica si machiaj.

2


Marti am fost pe acoperisul de la Palatul Copiilor, am mancat sandwich-uri cu branza la folie si am obosit milimetric dupa cum se rotea soarele. Spre asfintit au inceput cadrele indoor pe la oameni pe-acasa, fiecare cu ghitara in prim-plan, fredonand idiotic „e cea mai buna ziiiii…”. Cand s-a instalat oboseala, nimeni nu mai intelegea de ce Dave cauta precizie in milimetri, de ce dracu o particula de lumina in minus necesita 30 de minute de negocieri, uite cum fetele din zane se transforma uşor in barmanite de club, mima retarda „e cea mai buna ziiii…”. Sindrofia s-a incheiat pe la 6 dimineata cu bere romaneasca si ceva felicitari. Arata totuşi paranormal, a clip frantuzesc de Tigersushi.

Vineri, ultima zi de filmare, gaşca s-a restrans, a ramas numai decorul. Ne-am intoars la Palatul Copiilor, in parcul de langa, Monici, Maria, Mora, Lana, deci cadrul cu fetele care interactionau semipornografic pe terenul de joaca. Imbracate ca de Embryo la 12 ziua, le-am facut mendrele baietilor si ne-am grupat doua cate doua in leagane, balansoare si alte device-uri care ne ridicau fustele in aer. Asta a fost dupa-amiaza cu glume bune, facute de copiii derutati din preajma. (Dave cameramanul vorbeşte engleza. La un moment dat, doi puşti suspicioşi au exclamat langa: ”Ai auzit? Oamenii aştia vorbesc in engleza. Sunt mai buni ca noi?”). Filmarea in parc s-a terminat apoteotic, cu noi patru alergand printre copaci si regizorul care urla ”C’mon girls, make circles, lots of circles in the sun!” (???).

pa140101

Dupa, ne-am deplasat in Drumul Taberei District pentru ultimele cadre. Aici lucrurile au scapat putin de sub control, s-a baut cam mult, Monici, controleaza-ti mişcarile, ai dintii negri de la vin, nu putem sa le facem asta baietilor, nu tocmai tu, beata in clip, e totuşi „cea mai buna ziiiii…”. S-au strans luminile, s-a zis Doamne-ajuta, s-a facut un pic de discoteca la mine in sufragerie, apoi la pas in Expirat unde in euforie am dat putin din solduri pe latino (mare greşeala) si am terminat isterici in subsol la Embryo, aproape cea mai buna zi.

pa140068

junkyard

Multumiri lui Adi pentru rabdare si coerenta, lui Dave pentru ca el e cum e, lui Ovidiu (Spatialul), lui Silviu pentru bunastare si sticle de vin si fetelor pentru caterinca de domnişoare. To the all team, ce sa mai!

freshgoodminimal: noul videoclip Suie s-a filmat saptamana trecuta si va fi gata “la sfarsitul sau la inceputul anului, pentru ca e totuna. Sfarsitul e aproape”, spune Dobrica.

Posted in cum a fost?, special guests on October 21st, 2008 by fresh good minimal | 28 Comments

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Search